208
Ο Τζούλιο Τζιάκιο απήχθη, δολοφονήθηκε και η σορός του διαλύθηκε σε οξύ τον Ιούλιο του 2000 | YouTube

Η Μαφία προσφέρει «αποζημίωση» στην οικογένεια ανθρώπου που σκότωσε κατά λάθος

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 10:10
Ο Τζούλιο Τζιάκιο απήχθη, δολοφονήθηκε και η σορός του διαλύθηκε σε οξύ τον Ιούλιο του 2000
|YouTube

Η Μαφία προσφέρει «αποζημίωση» στην οικογένεια ανθρώπου που σκότωσε κατά λάθος

Protagon Team Protagon Team 20 Απριλίου 2023, 10:10

Ο 26χρονος Τζούλιο Τζιάκιο πυροβολήθηκε στο κεφάλι επειδή δύο μέλη της Καμόρα της Νάπολης πίστευαν ότι είχε σχέση με την αδελφή του ενός.

Οπως περιέγραψε όμως η Telegraph, εκαναν λάθος: ο Τζιάκιο δεν είχε καμία σχέση με την κοπέλα ή με τη Μαφία που ελέγχει το οργανωμένο έγκλημα στη Νάπολη.

Ο φόνος έγινε το 2000, αλλά οι δύο μαφιόζοι συνελήφθησαν μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Τώρα είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για φόνο και πιθανώς γι’ αυτό αποφάσισαν να αποζημιώσουν την οικογένεια του αδικοχαμένου Τζιάκιο, προκειμένου να έχουν πιο ευνοϊκή αντιμετώπιση εάν καταδικαστούν: προσέφεραν 60.000 ευρώ και ένα ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ιταλικό δικαστικό σύστημα, εάν ο δράστης ενός εγκλήματος προσφέρει αποζημίωση στην οικογένεια του θύματος, αυτό θεωρείται ελαφρυντικό την ώρα της καταδίκης.

Ο 56χρονος Σαλβατόρε Καμαρότα και ο 64χρονος Κάρλο Νάπι, όπως ονομάζονται, αντιμετωπίζουν επιπλέον κατηγορίες για διασυνδέσεις με τη Μαφία. Η οικογένεια του θύματος αρνήθηκε την προσφορά, λέγοντας ότι το μόνο που θέλουν είναι δικαιοσύνη. «Τα χρήματα δεν θα φέρουν πίσω στη ζωή τον Τζούλιο. Μετά από 23 χρόνια, η οικογένεια έχει εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα», είπε ο Αλεσάντρο Μότα, δικηγόρος της οικογένειας. Οι συγγενείς θέλουν να δουν να «επιβάλλεται η πιο αυστηρή τιμωρία στους δράστες. Δεν έχουν καν ένα νεκρό σώμα να θάψουν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...