339
Ο πρόεδρος Τραμπ μιλά για «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του με αφορμή την παραπομπή για καθαίρεση | REUTERS/Erin Scott/File Photo

Ο μάρτυρας κατά του Τραμπ θέλει να μιλήσει δημόσια, ο πρόεδρος ζητά να τον δει

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 11:32
Ο πρόεδρος Τραμπ μιλά για «κυνήγι μαγισσών» εναντίον του με αφορμή την παραπομπή για καθαίρεση
|REUTERS/Erin Scott/File Photo

Ο μάρτυρας κατά του Τραμπ θέλει να μιλήσει δημόσια, ο πρόεδρος ζητά να τον δει

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2019, 11:32

Ο άνθρωπος που αποκάλυψε το ύποπτο περιεχόμενο του τηλεφωνήματος του Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό πρόεδρο τώρα εμφανίζεται πρόθυμος να καταθέσει στο Κογκρέσο. Εξίσου πρόθυμος όμως εμφανίζεται να τον συναντήσει και ο πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι δικαιούται να συναντηθεί μαζί του.

Ο Δημοκρατικός Ανταμ Σιφ, επικεφαλής της επιτροπής για ζητήματα υπηρεσιών πληροφοριών, ανέφερε την Κυριακή ότι ήλθε σε συνεννόηση με τη νομική ομάδα που εκπροσωπεί τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Οι δικηγόροι ανέφεραν ότι «πολύ σύντομα» θα δώσουν στοιχεία στην επιτροπή.

Αν το επιθυμεί ο μάρτυρας θα παραμείνει ανώνυμος, επισημαίνουν οι Times.

Ο πληροφοριοδότης, ο οποίος φέρεται να είναι ένας άνδρας που εργάζεται για την CIA, αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο ο Τραμπ συνομίλησε με τον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Ζελένσκι και τον πίεσε να βρεθούν πληροφορίες για τον γιο του Τζο Μπάιντεν. Αποκάλυψε ακόμη ότι έγινε προσπάθεια να κρυφτεί η συνομιλία σε απόρρητο πληροφοριακό σύστημα, πιθανόν λόγου του πολιτικά εκρηκτικού χαρακτήρα της.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή ο πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε ότι δικαιούται να συναντηθεί με τον ανώνυμο μάρτυρα, ο οποίος «παρουσίασε μια τέλεια συζήτηση με έναν ξένο ηγέτη με εντελώς ανακριβή τρόπο». Γράφει όμως και ότι ο μάρτυρας «κατασκόπευε τον πρόεδρο», πράγμα που θα έχει βαριές συνέπειες.

Σε αναρτήσεις στο Twitter ο Τραμπ απαίτησε να συναντηθούν μαζί του όλοι όσοι ενημέρωσαν τον πληροφοριοδότη αλλά και να προσαχθεί για ανάκριση ο Ανταμ Σιφ για «απάτη και προδοσία».

Τα δημοσιεύματα για το επίμαχο τηλεφώνημα Τραμπ – Ζελένσκι και οι υποψίες ότι ο πρόεδρος επιχείρησε να επιστρατεύσει ξένη χώρα για να παρέμβει στην εσωτερική πολιτική ζωή εξόργισαν τους Δημοκρατικούς.

Εγιναν δε αφορμή να αρχίσουν οι διαδικασίες για την καθαίρεση του Τραμπ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταλήξουν πράγματι στην αποπομπή.

Η αποκάλυψη ήταν στην ουσία αυτό που άλλαξε τη γνώμη της Νάνσι Πελόσι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Για μήνες θεωρούσε ότι οι διαδικασίες καθαίρεσης θα ήταν λάθος· το Σάββατο δήλωνε ότι «τώρα δεν έχει σημασία αν αποδειχτεί πολιτικά μη ευνοϊκό».

Ο πρόεδρος Τραμπ, από την πλευρά του, μιλά για «κυνήγι μαγισσών» και για «πολιτική απάτη» σε βάρος του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...