289
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ σε παλαιότερη συνάντησή τους | EPA

Κρεμλίνο σε Λευκό Οίκο: Μην διανοηθείτε να δημοσιοποιήσετε συνομιλίες Τραμπ – Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2019, 13:41
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Ντόναλντ Τραμπ σε παλαιότερη συνάντησή τους
|EPA

Κρεμλίνο σε Λευκό Οίκο: Μην διανοηθείτε να δημοσιοποιήσετε συνομιλίες Τραμπ – Πούτιν

Protagon Team Protagon Team 29 Σεπτεμβρίου 2019, 13:41

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται το Κρεμλίνο μετά τη δημοσιοποίηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Οι Ρώσοι φοβούνται μην τυχόν δημοσιοποιηθούν και συνομιλίες του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον αμερικανό πρόεδρο.

«Θέλουμε να ελπίζουμε φυσικά ότι οι διμερείς μας σχέσεις (με τις ΗΠΑ), οι οποίες έχουν ήδη αρκετά σοβαρά προβλήματα, δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ,

Πάντως ο Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως η δημοσιοποίηση του κειμένου της απομαγνητοφώνησης της συνομιλίας Τραμπ- Ζελένσκι έγινε μετά τη σύμφωνη γνώμη και των δύο χωρών. Και τόνισε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει αντίστοιχο αίτημα προς το παρόν.

«Περιμένουμε να συνεχιστεί το πάρτι», δήλωσε ειρωνικά η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, στην ουσία παίρνοντας το μέρος του προέδρου Τραμπ στη διαμάχη του με τους Δημοκρατικούς . «Αφήστε τους να δημοσιεύσουν τις συνομιλίες μεταξύ συμμάχων του ΝΑΤΟ. Επίσης, θα ήταν χρήσιμο να δημοσιοποιήσουν απόρρητες συνομιλίες στη CIA, το FBI, το Πεντάγωνο. Βγάλτε τα όλα στη φόρα!».

Η ίδια ειρωνεύθηκε και την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής, Νάνσι Πελόζι, που ξεκίνησε τη διαδικασία για την καθαίρεση του αμερικανού προέδρου. «Αλήθεια, είναι δουλειά των Δημοκρατικών να γελοιοποιήσουν τις ΗΠΑ; Αυτό ακριβώς κάνει η Πελόζι στο Κογκρέσο, τον Λευκό Οίκο και άλλους θεσμούς».

Το «βαθύ λαρύγγι» που ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές για την συνομιλία Τραμπ-Ζελένσκι είπε ότι ο Λευκός Οίκος έχει ένα ξεχωριστό αρχείο σε απόρρητο υπολογιστή, όπου κρατά ορισμένες τηλεφωνικές συνομιλίες του Τραμπ, όπως αυτή με τον Ζελένσκι, αλλά και μία με τον διάδοχο του θρόνου στη Σαουδική Αραβία, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν, μετά τη στυγερή δολοφονία του αντιφρονούντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Εκεί επίσης, βρίσκεται και μία τουλάχιστον συνομιλία με τον Πούτιν, ισχυρίζεται ο ίδιος. Σε αυτό τον υπολογιστή, η πρόσβαση είναι αυστηρά περιορισμένη σε ελάχιστους εμπίστους του προέδρου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...