349
|

Ο Ξανθός «κρέμασε» τον Καρτερό: Εξαιρετική επιλογή ο Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 16:58

Ο Ξανθός «κρέμασε» τον Καρτερό: Εξαιρετική επιλογή ο Τσιόδρας

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2020, 16:58

«Ο κ. Τσιόδρας είναι μια εξαιρετική επιλογή για την εποπτεία της πανδημίας και το συντονισμό του επιστημονικού δυναμικού της χώρας στο πεδίο της λοιμωξιολογίας-επιδημιολογίας. Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων είναι στη σωστή κατεύθυνση».

Οχι δεν πρόκειται για τα  λόγια κάποιου κυβερνητικού στελέχους, ή για τη διαπίστωση σε κάποιο από τα δεκάδες άρθρα γνώμης και τις ανταποκρίσεις ξένων μέσων για το πόσο καθοριστική είναι η συμβολή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και της αρμόδιας Επιτροπής στην επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Είναι η απάντηση του πρώην υπουργού Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, κληθείς να σχολιάσει  σε συνέντευξή του στο tvxs.gr, το έργο του καθηγητή Λοιμωξιολογίας και των επιστημόνων που τον πλαισιώνουν στην Επιτροπή.

«Ο αναγκαίος πολιτικός έλεγχος και η κριτική πρέπει να αφορούν την επάρκεια, την ταχύτητα και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στην υλοποίησή τους […]

»Αν υπάρχουν -και είναι λογικό να υπάρχουν σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση- επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις επιστημονικού χαρακτήρα, είναι καλό να κατατεθούν επίσημα και τεκμηριωμένα για επιστημονικό διάλογο στην αρμόδια Επιτροπή και όχι να αναπαράγονται άκριτα στη δημόσια συζήτηση από μη ειδικούς», έσπευσε να προσθέσει ο πρώην υπουργός του Αλέξη Τσίπρα και πρώην «συγκάτοικος» του Παύλου Πολάκη στο υπουργείο Υγείας.

Οι δηλώσεις Ξανθού αποτελούν μία έμμεση -πλην ηχηρή- αποδοκιμασία του έτερου (μετά τον Πολάκη) «μπουλντόγκ» του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Καρτερού που εσχάτως πέρασε «γενεές δεκατέσσερις» τον Σωτήρη Τσιόδρα (εδώ), σε μία απέλπιδα προσπάθεια αποδόμησης του προφίλ του.

«Είναι η ώρα της συστράτευσης και θετικής συμβολής του επιστημονικού κόσμου και όχι η ώρα της αντιπαράθεσης και του  διαγκωνισμού για την  επιστημονική “αυθεντία” και το ρόλο καθενός»,  παρατήρησε ο κ. Ξανθός (σ.σ. στις εποικοδομητικές προτάσεις του οποίου άλλωστε έχει αναφερθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός).

Και για να «χρυσώσει το χάπι» των συντρόφων στην Κουμουνδούρου ο πρώην υπουργός Υγείας προσπάθησε να αναδείξει και την αξία όσων έκανε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Θέλουμε να τα πάμε καλά σαν χώρα, να έχουμε τις λιγότερες απώλειες, να μειώσουμε τον αριθμό των θανάτων, να μην καταρρεύσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, κι ας το καρπωθεί η κυβέρνηση. Στρατηγικά κερδίζουν οι δικές μας ιδέες μέσα από αυτή τη δοκιμασία», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...