394
|

Ο κορονοϊός είναι εδώ! Διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι σε μόλις 14 ημέρες

|

Ο κορονοϊός είναι εδώ! Διπλασιάστηκαν οι νοσηλευόμενοι σε μόλις 14 ημέρες

Το ελεγχόμενο άνοιγμα των συνόρων εκτός από τουρίστες, έφερε στη χώρα μας και νέα κρούσματα, με τις ημερήσιες καταγραφές να υποδηλώνουν αλματώδη αύξηση τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η αύξηση των κρουσμάτων έφερε με τη σειρά της διπλασιασμό του αριθμού των ασθενών με Covid-19, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αυτά, στις 30 Ιουνίου, δηλαδή μία ημέρα πριν ανοίξουν τα σύνορα, ο αριθμός των νοσηλευομένων σε μονάδες Covid-19 ήταν 43, ενώ σήμερα νοσηλεύονται 83 άτομα με βαριά συμπτώματα της νόσου.

Μικρή είναι η διαφορά του αριθμού ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), καθώς στις 30 Ιουνίου σε Εντατική διασωληνωμένα βρίσκονταν εννέα άτομα, ενώ σήμερα είναι μόλις 12.

Ωστόσο, η κατάσταση των ασθενών συνήθως επιδεινώνεται μετά από οκτώ ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι στατιστικά αναμένεται αύξηση και στον αριθμό των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ από την επόμενη εβδομάδα.

Από τις αρχές του μήνα έχουν καταγραφεί συνολικά 422 κρούσματα κορονοϊού και από αυτά τα 236 είναι εισαγόμενα. Ολόκληρο τον Ιούνιο, ο συνολικό αριθμός των κρουσμάτων είχε φτάσει μόλις τα 299.

Καθώς η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες παίρνει τις αποφάσεις για άρση ή επιβολή περιοριστικών μέτρων λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων 14 ημερών και η κατάσταση έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προτείνει στην κυβέρνηση νέα μέτρα, τα οποία ενδέχεται να περιλαμβάνουν κλείσιμο χώρων δημοσίων συναθροίσεων, μεταξύ των οποίων τα παραλιακά μπαρ και τα νυχτερινά μαγαζιά (εδώ).

Η αρχή των νέων περιοριστικών μέτρων έγινε ήδη με τα πανηγύρια, καθώς οι εικόνες συνωστισμού, χωρίς την τήρηση μέτρων σε παρεμφερείς δημόσιες εκδηλώσεις, δεν είχαν τέλος τις προηγούμενες ημέρες.

Εκτός από την απαγόρευση πανηγυριών, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στο εσωτερικό της χώρας για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Οπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ήδη από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα ύψους 51 χιλιάδων ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 120 ημερών συνολικά.

Αναφορικά με την ανάσχεση των εισαγόμενων κρουσμάτων, τέθηκε σε ισχύ από τα μεσάνυχτα το διαβατήριο αντισωμάτων για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, καθώς οι επισκέπτες απαιτείται να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού, που να έχει διενεργηθεί μέχρι και 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...