808
| CreativeProtagon/Instagram

Μαζί με κάθε Τούνη!

|CreativeProtagon/Instagram

Μαζί με κάθε Τούνη!

Την Ιωάννα Τούνη τη γνωρίσαμε μέσα από το ριάλιτι «My style rocks». Έκτοτε, η ίδια δεν μας άφησε να την ξεχάσουμε. Ένα Instagram γεμάτο σέξι πόζες, αποκαλυπτικές εμφανίσεις, ενσταντανέ από ξέφρενα πάρτι, παραλίες, διακοπές, πολλή Μύκονος και μια ζωή που περνάει μέσα από τα social media και το YouTube, όπως η ζωή κάθε influencer, είναι το σήμα κατατεθέν της. Κάποιοι τη λατρεύουν, κάποιοι όχι και τόσο, θεωρώντας ότι αυτό που πρεσβεύει είναι επιφανειακό και ανούσιο.

Όπως και να έχει, όποια γνώμη κι αν έχεις γι’ αυτό το κορίτσι, όσο αρνητική κι αν είναι, δεν αποτελεί επιχείρημα για να καταφερθείς εναντίον της επειδή ένας πρώην της διέρρευσε στη δημοσιότητα ιδιωτικές στιγμές τους, χωρίς τη συγκατάθεση της.

Υποθέτεις ότι αυτό θα ήταν το αυτονόητο, όταν μια γυναίκα βιώνει μια τέτοια υπόθεση, να την υποστηρίξει όλος ο κόσμος, να μην αμφιταλαντεύεται για το αν είναι θύμα. Είναι. Έλα όμως που το αυτονόητο δεν συμβαίνει για ακόμα μια φορά.

Η Τούνη είναι όμορφη, σέξι, διεκδικεί την προβολή μέσω της εικόνας της κι αυτό κάποιοι το αντιλαμβάνονται ως ενοχή για ό,τι έπαθε. Ψάχνουν δικαιολογίες για να της ρίξουν φταίξιμο ή να την κακολογήσουν, της στέλνουν υβριστικά μηνύματα και γράφουν εξευτελιστικές αναρτήσεις με απαίσιους χαρακτηρισμούς για το άτομό της. Κοινώς, βρίσκουν πάτημα να την ανάγουν σε θύτη, σε διαδικτυακά δικαστήρια που στήνουν απ’ τον καναπέ τους, υπό το ανώδυνο καθεστώς της ανωνυμίας. Τα γνωστά.

Η Ιωάννα Τούνη έστησε την κάμερα, όπως κάνει συχνά για να γεμίσει το κανάλι της στο YouΤube με υλικό, για να μιλήσει για την περιπέτεια που περνάει: «Θα σας μιλήσω για κάτι που βασικά δεν θέλω να μιλήσω καθόλου. Είναι κάτι που προσπαθώ να ξεχάσω, να θάψω, να εξαφανίσω εδώ και τρία χρόνια», ξεκίνησε να λέει.

Με κλάματα και με δυσκολία να συγκρατήσει την ψυχραιμία, το ηθικό, τον ειρμό της, εξήγησε τι ακριβώς έγινε, πότε και πώς. Είπε ότι η ιστορία αυτή τη βασανίζει καιρό, ότι έχει ξαναϋπάρξει διαρροή ιδιωτικών φωτογραφιών της από τον ίδιο άνθρωπο, ότι χώρισε εξαιτίας αυτού του βίντεο που διέρρευσε.

Για κάποιους, και αυτό θεωρήθηκε μια προσπάθεια αυτοπροβολής εκ μέρους της. Μα, είναι δυνατόν; Τι πρέπει δηλαδή να γίνει για να πειστούν όλοι αυτοί ότι ένας άνθρωπος δεν φταίει; Ότι υφίσταται μια αδικία; Είτε επιλέξει να μιλήσει δημοσίως γι’ αυτό είτε όχι, την υφίσταται. Το γιατί αποφασίζει μια γυναίκα να μιλήσει σε βίντεο στο Διαδίκτυο για μια περιπέτεια της, είναι δική της υπόθεση και δεν αναιρεί αυτό που έπαθε. Και, στην τελική, το να κάνεις βίντεο στο YouTube και να βγάζεις εκεί τα εσώψυχα σου, τη λύπη, τη χαρά, τα πάντα όλα, είναι και η μόδα της εποχής. Το κάνουν όλοι.

Ακόμα και το ότι η κοπέλα συνεχίζει τις διακοπές της θεωρείται παράπτωμα. «Πνίγει τον πόνο της στη Μύκονο», είδα τίτλο. Θα έπρεπε να κάθεται να κλαίει τη μοίρα της στα πατώματα του σπιτιού της και όχι στα πατώματα των ξενοδοχείων, δηλαδή; Για ποιο λόγο; Ή μήπως πρέπει να περνάμε όλοι με τον ίδιο τρόπο τις λύπες και τα προβλήματα; Άλλοι κλείνονται στο σπίτι, άλλοι παίρνουν τα βουνά, άλλοι απομονώνονται, άλλοι θέλουν παρέα, άλλοι μονάζουν στο ερημονήσι και άλλοι ξεσαλώνουν. Ο καθείς περνάει τη δυσκολία με τον δικό του τρόπο, όπως γουστάρει.

«Να σας πάω τρία χρόνια πίσω. Καλοκαίρι, ήμουν σε beach party, υπήρχε ποτό, καλή διάθεση…» λέει η Ιωάννα Τούνη στο βίντεο. Αυτή είναι η αρχή της δικής της, καλής ιστορίας, που κατέληξε σε εφιάλτη. Εκεί έξω υπάρχουν αμέτρητες γυναίκες που κουβαλούν τέτοιες ιστορίες στην πλάτη τους. Υπάρχουν άλλες τόσες που τις κουβαλούν χωρίς να το γνωρίζουν. Και δυστυχώς, όσο κι αν προσέχεις τις επιλογές σου, δεν μπορείς ν’ αποκλείσεις την πιθανότητα να γίνει μια ιστορία σου εφιάλτης. Έξω από ένα αυτοκίνητο μετά από beach πάρτι, μέσα στο αυτοκίνητο μετά από σινεμά, πίσω από βράχους μετά το μπάνιο, στη σκηνή του κάμπινγκ ή απλώς σ’ ένα κρεβάτι. Η καθεμία έχει ένα ή και περισσότερα μέρη να θυμάται, ή να μη θέλει να θυμάται.

Πόσες τέτοιες περιπτώσεις διαβάζουμε καθημερινά, πόσες γυναίκες εκτίθενται από ασυνείδητους πρώην και νυν συντρόφους; Δεν έχει σημασία πώς είναι, τι φοράνε, τι δουλειά κάνουν, σημασία έχει ότι ένας ανεγκέφαλος βγάζει στη φόρα αυτό που εκείνες θεωρούν ιδιωτικό και θα ήθελαν έτσι να παραμείνει. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να πεις ότι φταίνε που το έπαθαν. Κι αν εσύ βρίσκεις δικαιολογίες και μετατρέπεις το θύμα σε θύτη, να το κοιτάξεις. Βασικά, να το κοιτάξουμε όλοι μαζί, σαν κοινωνία, το γιατί συνεχίζει να συμβαίνει.

Η Ιωάννα Τούνη έχει προσφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Και για να μην είμαστε άδικοι, δεν δέχεται μόνο αρνητικά σχόλια, έχει την στήριξη πολλών, γνωστών της και αγνώστων.

Εννοείται έχει και τη δική μου. Μαζί της. Της εύχομαι κουράγιο και καλή τύχη.

ΥΓ. Και τη χώρισε λέει ο φίλος της επειδή κάποιος διέρρευσε ιδιωτικές στιγμές του παρελθόντος. Το κερασάκι στην τούρτα. Η πιο τρανή επιβεβαίωση της καθηλωτικής επιρροής των ταμπού στο μυαλό των ανθρώπων. Σε χωρίζει ο νυν γιατί σε εξέθεσε ο πρώην.