379
O Χρήστος Γιαννούλης στη Βουλή. Τώρα συνέχισε μέσω ΣΚΑΪ την κριτική του για τον Σωτήρη Τσιόδρα | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιαννούλης επιμένει: «Ο κ. Τσιόδρας δεν είναι το ιερό τοτέμ που δεν επιδέχεται κριτική»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 12:15
O Χρήστος Γιαννούλης στη Βουλή. Τώρα συνέχισε μέσω ΣΚΑΪ την κριτική του για τον Σωτήρη Τσιόδρα
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Γιαννούλης επιμένει: «Ο κ. Τσιόδρας δεν είναι το ιερό τοτέμ που δεν επιδέχεται κριτική»

Protagon Team Protagon Team 30 Οκτωβρίου 2020, 12:15

Στις κατηγορίες του κατά του Σωτήρη Τσιόδρα, για τα όσα είπε ο λοιμωξιολόγος για τα λεωφορεία την περασμένη Τρίτη στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, επέμεινε ο Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία ακόμη απόδειξη ότι η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να προτιμά να βλέπει τον διακεκριμένο καθηγητή Λοιμωξιολογίας όχι ως επιστήμονα, αλλά ως πολιτικό όργανο της κυβέρνησης.

Το θέμα της στοχοποίησης του κ. Τσιόδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ το ανέδειξε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεσυνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Πέμπτη – «η στοχοποίηση του καθηγητή, του κ. Τσιόδρα, η οποία είναι πολύ συστηματική τις τελευταίες μέρες, είναι απαράδεκτη» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός. Αλλά αυτό, όπως είπε ο κ. Γιαννούλης στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, είναι «μια σαπουνόπερα» στην οποία ενέπλεξε τον καθηγητή το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Γιαννούλης, με την ιδιότητα και του αν. τομεάρχη Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε την κριτική του για τις δηλώσεις του κ. Τσιόδρα, ο οποίος περιέγραψε την πρακτική αδυναμία του υπουργείου Μεταφορών να αυξήσει τον στόλο των λεωφορείων.

«Σεβόμαστε και τιμούμε τον κ. Τσιόδρα για την επιστημονική του συμπεριφορά σε όλη αυτή την πανδημία και για το γεγονός ότι απέκτησε ένα κοινωνικό έρεισμα και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αλλά πρέπει να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Ο κ. Τσιόδρας δεν είναι το ιερό τοτέμ που δεν επιδέχεται κριτική. Εμείς τον καλέσαμε να παραμείνει στην επιστημοσύνη του όπως καλά το κάνει και να μην πιέζεται για τα λεωφορεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης και συνέχισε:

«Ο κ. Τσιόδρας, ως μη όφειλε, διότι δεν έχει τεχνογνωσία για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είπε ότι “καλό θα ήταν να υπάρξει μία άμεση αποφόρτιση στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει”. Είναι αυτό που λέει η κυβέρνηση. Αυτό όμως είναι ένα ψέμα, μία ανακρίβεια».

Η αλήθεια κρύβεται στα αμαξοστάσια όπου παραμένουν παροπλισμένα εκατοντάδες λεωφορεία, ενώ θα μπορούσαν να είναι στην κυκλοφορία, εάν εγκαίρως είχε εγκριθεί κονδύλιο για την αγορά ανταλλακτικών, είπε ο κ. Γιαννούλης. Βέβαια, η κυβέρνηση τον διαψεύδει, εξηγώντας αρμοδίως ότι πρόκειται για παμπάλαια οχήματα χωρίς ανταλλακτικά που δεν μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης επέμεινε.

«Εβαλε πολιτική πλάτη στην κυβέρνηση για κάτι που δεν είναι η ειδικότητά του», τόνισε για τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας. «Ο κ. Τσιόδρας είναι συγκοινωνιολόγος;» αναρωτήθηκε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...