375
Ο εμίρης Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ-Τάνι συναντήθηκε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν | Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via REUTERS

Ο εμίρης του Κατάρ ευχαρίστησε τον Πούτιν για την υποστήριξή του στο Μουντιάλ

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 14:52
Ο εμίρης Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ-Τάνι συναντήθηκε με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
|Sputnik/Vyacheslav Prokofyev/Pool via REUTERS

Ο εμίρης του Κατάρ ευχαρίστησε τον Πούτιν για την υποστήριξή του στο Μουντιάλ

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 14:52

Συνάντηση στο Καζακστάν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ο εμίρης του Κατάρ, Σέιχ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ αλ-Τάνι, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε τον ρώσο πρόεδρο για τη βοήθειά του και την υποστήριξή του όσον αφορά τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Ο αλ Τανί δήλωσε επίσης «υπερήφανος» για τις σχέσεις των δύο χωρών. Οπως γράφει ο Guardian, η Ρωσία έχει καταντήσει ένας αθλητικός και πολιτικός παρίας από την εισβολή της στην Ουκρανία, αλλά ο σεΐχης του Κατάρ έκανε τα πάντα για να επαινέσει τον Πούτιν στην μεταξύ τους συνάντηση στην Αστάνα.

Μάλιστα, τα σχόλιά του έγιναν ενώ ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Νασέρ αλ Κατέρ, προειδοποίησε ότι το τουρνουά δεν θα γίνει «πλατφόρμα πολιτικών δηλώσεων» εν μέσω σχεδίων ορισμένων αρχηγών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του Χάρι Κέιν της εθνικής Αγγλίας, να φορούν περιβραχιόνια «One Love» (που υποδηλώνουν τη στήριξή τους στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα) κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Οι δήθεν «μη πολιτικές» παρεμβάσεις των ανθρώπων του Κατάρ δίνουν μια σαφή ένδειξη της θέσης της χώρας σε αρκετά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα μόλις πέντε εβδομάδες πριν από την έναρξη του τουρνουά.

«Αφού διοργάνωσε με τεράστια επιτυχία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, η Ρωσία υποστήριξε θερμά και βοήθησε το Κατάρ σε θέματα οργάνωσης, ενόψει του ερχόμενου Μουντιάλ. Ευχαριστούμε τη Ρωσία και είμαστε υπερήφανοι για την σχέση μας, η οποία θα συνεχιστεί και μετά το τέλος της διοργάνωσης», ανέφερε ο εμίρης, με τον Πούτιν να απαντά:

«Κάναμε ότι μπορούσαμε για να σας μεταφέρουμε τις γνώσεις μας σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Είμαι σίγουρος πως θα είναι μια σπουδαία διοργάνωση».

Πάντως, κανείς από τους δύο ηγέτης δεν διευκρίνισε πώς η Ρωσία βοήθησε το Κατάρ, την πρώτη αραβική χώρα που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ενας τομέας στον οποίο το Κατάρ ακολούθησε το παράδειγμα της Ρωσίας είναι η απαίτηση από τους φιλάθλους να εγγραφούν σε λίστα και να λάβουν μία ταυτότητα, γνωστή ως «κάρτα Hayya», που θα τους επιτρέπει την είσοδο στη χώρα και στα γήπεδα του τουρνουά.

Την ίδια στιγμή, ο Νασέρ αλ Κατέρ, ερωτηθείς για τα «πολιτικά» περιβραχιόνια σε συνέντευξή του στο Sky News, είπε ότι είχε διαβάσει για αυτά στον Τύπο, αλλά δεν γνώριζε τίποτα επίσημο. «Αυτό είναι ένα αθλητικό τουρνουά που οι άνθρωποι θέλουν να έρθουν και να απολαύσουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ανώτατης Επιτροπής Παράδοσης και Κληρονομιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...