203
Ιταλοί ιατροί ετοιμάζονται να μπουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας | REUTERS/Yara Nardi

Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Ιταλία – 208 νεκροί από τον κορονοϊό, νέα μέτρα εν όψει

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2020, 19:57
Ιταλοί ιατροί ετοιμάζονται να μπουν σε μονάδα εντατικής θεραπείας
|REUTERS/Yara Nardi

Ο εφιάλτης επιστρέφει στην Ιταλία – 208 νεκροί από τον κορονοϊό, νέα μέτρα εν όψει

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2020, 19:57

Αριθμούς κρουσμάτων και θανόντων από κορονοϊό που είχε να δει η χώρα από την άνοιξη καταγράφουν και πάλι οι Αρχές στην Ιταλία, με την κυβέρνηση Κόντε να σπεύδει να ανακοινώσει και αυτή, όπως και πολλές άλλες στην Ευρώπη, μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.

Την Κυριακή καταγράφηκαν 29.907 κρούσματα κορονοϊού και 208 θάνατοι, μια μικρή σχετικά μείωση από τους αριθμούς του Σαββάτου, όταν είχαμε 31.758 περιστατικά και 297 θανάτους. Ακόμη, πραγματοποιήθηκαν 183.000 διαγνωστικά τεστ.

Στις ΜΕΘ έχουν εισαχθεί 96 νέοι ασθενείς και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 936. Συνολικά έχουμε 1.936 ασθενείς σε ΜΕΘ και 18.902 στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε νέα μέτρα για τον περιορισμό των νέων μολύνσεων από τoν κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, θεωρείται πιθανή η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων, η επέκταση της τηλεκπαίδευσης και στους μαθητές του γυμνασίου και-ενδεχομένως- ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών άνω των 70 ετών.

Το Σαββατοκύριακο συνεχίστηκαν οι επαφές και ο (κάποιες στιγμές τεταμένος) διάλογος της κυβέρνησης Κόντε με τις διάφορες Περιφέρειες. Ο κύριος στόχος, συνεχίζουν να διαβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες του ιταλού πρωθυπουργού, είναι να μπορέσει να αποφευχθεί ένα δεύτερο γενικό lockdown και κατά συνέπεια οι ολέθριες επιπτώσεις του στην οικονομίας της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...