174
Μενδώνη και Πικραμμένος σε παλαιότερη εμφάνισή τους στη Βουλή. Θα εκπροσωπήσουν και οι δύο την κυβέρνηση στην κηδεία | George Vitsaras / SOOC

Κυβέρνηση: Και ο Πικραμμένος στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 10:09
Μενδώνη και Πικραμμένος σε παλαιότερη εμφάνισή τους στη Βουλή. Θα εκπροσωπήσουν και οι δύο την κυβέρνηση στην κηδεία
|George Vitsaras / SOOC

Κυβέρνηση: Και ο Πικραμμένος στην κηδεία του Κωνσταντίνου

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 10:09

Σε αναβάθμιση της κυβερνητικής παρουσίας στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 82 ετών, κατέληξε το Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρωί της Παρασκευής από το πρωθυπουργικό μέγαρο εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από τον αντιπρόεδρό της Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη».

Μόλις πριν 48 ώρες, ωστόσο, η διυπουργική σύσκεψη που είχε γίνει, Τετάρτη πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε αποφασίσει ότι την κυβέρνηση θα εκπροσωπούσε μόνο η κυρία Μενδώνη –άλλωστε ο Κωνσταντίνος θα κηδευόταν ως ιδιώτης, χωρίς τιμές.

Προφανώς, μετά από τις συζητήσεις και εντός του κυβερνώντος κόμματος για υποτίμηση του εκλιπόντος και έπειτα από την επιλογή της οικογενείας να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία για τον έκπτωτο βασιλιά την προσεχή Δευτέρα στη μεγαλοπρεπή Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, υιοθετήθηκε το σκεπτικό για αναβαθμισμένη παρουσία της κυβέρνησης στην κηδεία, με τον (τυπικά) Νο2 στην ιεραρχία, τον κ. Πικραμμένο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...