246
Υπερήφανο ιγκουάνα αγναντεύει στα εξωτικά και ηφαιστειογενή Γκαλάπαγκος | Instagram

Νησιά Γκαλάπαγκος: βρε καλώς τα ιγκουάνα!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 10:00
Υπερήφανο ιγκουάνα αγναντεύει στα εξωτικά και ηφαιστειογενή Γκαλάπαγκος
|Instagram

Νησιά Γκαλάπαγκος: βρε καλώς τα ιγκουάνα!

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 10:00

Περισσότερα από 1.400 ιγκουάνα «μετεγκαταστάθηκαν» σε νησί του συμπλέγματος Γκαλάπαγκος, σχεδόν δύο αιώνες μετά την εξαφάνισή τους από εκεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian. 

Ιγκουάνα δέχεται τις τελευταίες φροντίδες, προτού αφεθεί ελεύθερο (Parque Nacional Galápagos/Facebook)

Τα συγκεκριμένα ερπετά απελευθερώθηκαν στο νησάκι «Σαντιάγκο», στο πλαίσιο ενός προγράμματος οικολογικής αποκατάστασης. Η τελευταία φορά που είχαν θεαθεί τα εντυπωσιακά αυτά πλάσματα, ήταν το 1835 από τον ίδιο τον Κάρολο Δαρβίνο (1809-1882) τον κορυφαίο βρετανό φυσιοδίφη.

Ιγκουάνα επιστρέφουν στα Γκαλάπαγκος σχεδόν δύο αιώνες μετά τον αφανισμό τους (Parque Nacional Galápagos/Facebook)

«Σχεδόν δύο αιώνες μετά, αυτό το οικοσύστημα θα μπορεί και πάλι να υπολογίζει σε αυτό το είδος ερπετών, χάρη στην πρωτοβουλία αποκατάστασης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Πάρκο των Γκαλάπαγκος.

Ο διευθυντής του πάρκου, Χόρχε Καριόν, εξήγησε πως τα ιγκουάνα εξαφανίστηκαν εξαιτίας «καταπατητών», όπως ήταν τα άγρια γουρούνια, τα οποία με τη σειρά τους εξολοθρεύτηκαν το 2001.

Η αρχή της εξερεύνησης του εξωτικού νησιού (Parque Nacional Galápagos/Facebook)

Το αρχιπέλαγος Γκαλάπαγκος βρίσκεται κοντά στην ακτή του Ισημερινού, διαθέτει μοναδική άγρια φύση και βλάστηση και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το οικοσύστημά του όμως θεωρείται ένα από τα πιο εύθραυστα στον κόσμο.

Ιγκουάνα επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον και ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στην άγρια φύση (Parque Nacional Galápagos/Facebook)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...