281
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ | YouTube

Nίκος Ανδρουλάκης: Να επιβληθεί τώρα εμπάργκο όπλων της ΕΕ στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 12:52
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών του ΕΚ
|YouTube

Nίκος Ανδρουλάκης: Να επιβληθεί τώρα εμπάργκο όπλων της ΕΕ στην Τουρκία

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 12:52

«Χάδι» για τον Ερντογάν, χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, τις κυρώσεις της λεγόμενης λίστας Μπορέλ για τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα -εγκαίρως, πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου- η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών (S&D –  δεύτερη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) θα καταθέσει ψήφισμα για την επιβολή ευρωπαϊκού εμπάργκου όπλων στην Αγκυρα.

Είναι αδιανόητο να πωλούνται στην Τουρκία όπλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, παρατήρησε ο κ. Ανδρουλάκης σε παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Και σε δηλώσεις του την Παρασκευή στον  ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ανακοίνωσε ότι κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας, οι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα ώστε να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στη Τουρκία, κάτι που όπως σημείωσε, έπρεπε να είχε ζητήσει να συμπεριληφθεί στη λίστα των κυρώσεων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οσον αφορά συνολικά τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Τουρκία, εκτίμηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν ότι η χλιαρή στάση που κρατούν ακόμη κάποια κράτη-μέλη της ΕΕ, θα αλλάξει, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  «έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

Στη συνέντευξή του τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για το φραστικό επεισόδιο που είχε την Πέμπτη με τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν ο δεύτερος έκανε κατάχρηση του χρόνου που του είχε δοθεί τόσο στην πρωτολογία, όσο και στη δευτερολογία του.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ μιλούσε επί 42 λεπτά με αποτέλεσμα να μην μπορέσει κανείς να του θέσει κάποιο ερώτημα.

Οταν διαμαρτυρήθηκε ο έλληνας ευρωβουλευτής, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου του είπε «αν δεν σαρέσει να βγεις έξω», με τον κ. Ανδρουλάκη να του απαντά πως «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...