237
O Ερντογάν της ριζοσπαστικής νιότης επιστρατεύτηκε για να «απαντήσει» στο ράπισμα που δέχτηκε η Τουρκία από τους MED7 | Twitter/@RTErdogan/CreativeProtagon

Ερντογάν κατά των MED7: «Λύκοι, είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 10:07
O Ερντογάν της ριζοσπαστικής νιότης επιστρατεύτηκε για να «απαντήσει» στο ράπισμα που δέχτηκε η Τουρκία από τους MED7
|Twitter/@RTErdogan/CreativeProtagon

Ερντογάν κατά των MED7: «Λύκοι, είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε»

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 10:07

Ενα βίντεο από την εποχή που ήταν ριζοσπάστης δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, επιστράτευσε ο Ταγίπ Ερντογάν για να απαντήσει στα όσα αποφασίστηκαν στη σύνοδο MED7 των επτά μεσογειακών χωρών που έγινε στην Κορσική.

Στα μόλις 10 δευτερόλεπτα του βίντεο που αναρτήθηκε σε κοινωνικά δίκτυα μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, μετά δηλαδή τη δημοσιοποίηση του κειμένου συμπερασμάτων (εδώ) του MED7 , ο Ερντογάν ακούγεται να απευθύνεται σε κάποιους «λύκους».

Τους λέει χαρακτηριστικά ότι: «μας συγχωρείτε, αλλά είμαστε πολύ μεγάλοι για εσάς, δεν μπορείτε να μας φάτε».

Η απάντηση του τούρκου προέδρου ήλθε να συμπληρώσει μια ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κατά του Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλουτ Τσαβούσογλου.

Ενώπιον της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Πέμπτη, ο Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Κύπρο, για «μονομερείς ενέργειες και την υιοθέτηση μαξιμαλιστικών θέσεων», μέσω των οποίων προσπαθούν να απομονώσουν την Τουρκία.

Ο τούρκος υπουργός είπε ειδικότερα ότι η Ελλάδα και η Κύπρος «δηλητηριάζουν τις σχέσεις ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία», έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στην Θράκη», αλλά και για νησιά που βρίσκονται στην «λάθος πλευρά» και δεν μπορούν να έχουν την ίδια επήρεια στην οικονομική ζώνη.

Δικαιολόγησε ακόμη το casus belli της Άγκυρας, λέγοντας ότι εάν η Αθήνα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, η Τουρκία θα αποκλειστεί από την ναυσιπλοΐα στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...