188
Ορειβάτες στον Ολυμπο (φωτ.αρχείου) | Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νεκρός εντοπίστηκε ορειβάτης στον Ολυμπο – ο δεύτερος σε τρεις ημέρες

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 08:51
Ορειβάτες στον Ολυμπο (φωτ.αρχείου)
|Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νεκρός εντοπίστηκε ορειβάτης στον Ολυμπο – ο δεύτερος σε τρεις ημέρες

Protagon Team Protagon Team 12 Δεκεμβρίου 2017, 08:51

Νωρίς το πρωί της Τρίτης εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα στον Ολυμπο ένας άνδρας 55 ετών, τον οποίο αναζητούσαν μονάδες διασωστών από το απόγευμα της Δευτέρας.

Αλλος ένας άνδρας 37 ετών είχε εντοπιστεί τραυματισμένος λίγο νωρίτερα και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο. Μαζί με τον 55χρονο είχαν παγιδευτεί σε χαράδρα τη Δευτέρα.

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από τηλεφώνημα του 37χρονου, ότι ο ίδιος μαζί με τον άλλο άνδρα βρίσκονται σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Καλόγερος και χρειάζονται βοήθεια.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΜΑΚ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Το έργο των διασωστών δυσκόλευαν οι χαμηλές θερμοκρασίες και το σκοτάδι.

Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο 55χρονος περπατούσε σε σημείο με πάγο, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι. Σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 37χρονος, που τραυματίστηκε και αυτός πιο ελαφρά  στο θώρακα, το χέρι και το πρόσωπο, μετακινήθηκε για να βρει σήμα για το κινητό και να ειδοποιήσει για βοήθεια.

Το Σάββατο είχε εντοπιστεί νεκρός ένας 25χρονος ορειβάτης στο ίδιο βουνό, ενώ την Κυριακή εντοπίστηκαν τραυματισμένοι δύο ορειβάτες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...