339
Σε αναρτήσεις της στα social media η Τζόουνς απειλούσε με επιθέσεις τη Δύση | The Sun

Νεκρή η «λευκή χήρα» του ISIS

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 11:17
Σε αναρτήσεις της στα social media η Τζόουνς απειλούσε με επιθέσεις τη Δύση
|The Sun

Νεκρή η «λευκή χήρα» του ISIS

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2017, 11:17

Η Σάλι Τζόουνς, μία από τις πιο γνωστές φιγούρες στις τάξεις των τζιχαντιστών του  ISIS, που προκαλούσε ρίγη απέχθειας στη βρετανική κοινή γνώμη για τη δράση της ως στρατολόγος της τρομοκρατικής οργάνωσης, είναι νεκρή.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η βρετανή πρώην πανκ τραγουδίστρια που είχε ασπαστεί το ισλάμ και το 2013 είχε εγκαταλείψει το σπίτι της στο Τσάταμ, στην κομητεία του Κεντ (νότια Αγγλία), σκοτώθηκε στη Συρία, μαζί με τον 12χρονο γιο της, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των Αμερικανών με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

ad-composite-sally-jones-new
H άλλοτε τραγουδίστρια πανκ συγκροτήματος ασπάστηκε το Ισλάμ και το 2013 εγκατέλειψε την πατρίδα της για τη Συρία / φωτ. The Sun

Επικαλούμενη πηγή των βρετανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, η βρετανική εφημερίδα Sun  υποστηρίζει ότι η Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκα.

Η «λευκή χήρα» -όπως ήταν το προσωνύμιό της μετά το θάνατο του επίσης βρετανού συζύγου της Τζουνάιντ Χουσεΐν, μαχητή του ISIS που είχε βρει ανάλογο θάνατο σε βομβαρδισμό μη επανδρωμένου αεροσκάφους το 2015-  στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου μαχητές για την τζιχαντιστική οργάνωση. Συχνά αναρτούσε προπαγανδιστικό υλικό στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα μία φωτογραφία στην οποία εμφανιζόταν ντυμένη καλόγρια να κραδαίνει ένα όπλο προς την κάμερα (φωτ. κάτω).

2888253.main_image

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το θάνατο της βρετανής τζιχαντίστριας. «Δεν έχω στη διάθεσή μου καμία πληροφορία που θα μπορούσε να στηρίξει τις εν λόγω αναφορές, ωστόσο αυτό μπορεί να αλλάξει και το εξετάζουμε», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ομοίως  πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών σημείωσαν πως κανείς δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος ότι η Τζόουνς σκοτώθηκε καθώς δεν είναι εφικτό να περισυλλεγούν δείγματα DNA. Οι ίδιες πηγές ωστόσο, δήλωναν «πεπεισμένες» ότι η «λευκή χήρα» είναι νεκρή.

Σύμφωνα με αναφορές στα βρετανικά μέσα, προ μηνών η Σάλι Τζόουνς φερόταν να επιθυμεί την επιστροφή στη χώρα της, ψάχνοντας εναγωνίως τρόπο να ξεφύγει από την «κόλαση της Συρίας», κάτι ωστόσο που δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...