471
Η βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται απομονωμένη στην κηδεία του συζύγου της, Φιλίππου, λόγω του κορονοϊού, ενώ στην Ντάουνινγκ Στριτ γινόταν άλλο ένα πάρτι | Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images

Νέες αποκαλύψεις: Δύο ακόμα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του Φιλίππου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 10:50
Η βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται απομονωμένη στην κηδεία του συζύγου της, Φιλίππου, λόγω του κορονοϊού, ενώ στην Ντάουνινγκ Στριτ γινόταν άλλο ένα πάρτι
|Jonathan Brady - WPA Pool/Getty Images

Νέες αποκαλύψεις: Δύο ακόμα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ την παραμονή της κηδείας του Φιλίππου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 10:50

Καλοπερνούν, καθώς φαίνεται, στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπου το ένα πάρτι διαδέχεται το άλλο. Αυτό προκύπτει από τις νέες αποκαλύψεις βρετανικών εφημερίδων, στη σκιά της ομολογίας του Μπόρις Τζόνσον ότι ήταν παρών στο πολυσυζητημένο σουαρέ του Μαΐου του 2020, εν μέσω lockdown.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για γιορτή που διοργανώθηκε την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου, στις 16 Απριλίου, τις ώρες του μεγαλύτερου πένθους της βασίλισσας και δημοσίου πένθους για τη Βρετανία.

Οπως αποκάλυψε πρώτη η Telegraph, σύμβουλοι και δημόσιοι λειτουργοί συναντήθηκαν σε δύο διαφορετικές εκδηλώσεις για να γιορτάσουν την αποχώρηση δύο μελών της ομάδας του Μπόρις Τζόνσον, του διευθυντή Επικοινωνίας Τζέιμς Σλακ και ενός εκ των προσωπικών φωτογράφων του βρετανού πρωθυπουργού.

Και στα δύο πάρτι σέρβιραν αλκοόλ, ενώ στο ένα υπήρχε και δυνατή μουσική, ενώ στη χώρα απαγορεύονταν τέτοιες συγκεντρώσεις λόγω πανδημίας.

Στην κηδεία του Φιλίππου, μάλιστα, η βασίλισσα είχε καθίσει μόνη της στην εκκλησία, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι νέες αυτές αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα την ώρα που ο Τζόνσον αγωνίζεται για την παραμονή του στη θέση του αφότου ζήτησε συγγνώμη για την παρουσία του σε άλλη γιορτή που είχε γίνει στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω και πάλι lockdown το 2020, λέγοντας ότι πίστευε πως επρόκειτο για συνάντηση εργασίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τουλάχιστον 30 άτομα βρίσκονταν στις δύο εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν σε διαφορετικούς χώρους της Ντάουνινγκ Στριτ, και στη συνέχεια ενώθηκαν σε μία, στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας.

Ενας από το προσωπικό πήγε με μία βαλίτσα σε γειτονικό σουπερμάρκετ και επέστρεψε με τη βαλίτσα γεμάτη κρασιά.

Ο Τζόνσον δεν ήταν στην Ντάουνινγκ Στριτ εκείνο το απόγευμα, παρ’ όλα αυτά, τα βέλη στρέφονται εναντίον του, διότι έχει επιτρέψει αυτή τη συμπεριφορά και την κουλτούρα της παράβασης των κανονισμών στο ίδιο του το προσωπικό, όπως είπε η Αντζελα Ρέινερ, στέλεχος των Εργατικών.

Πλήθος βουλευτών, ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα, ζητούν πλέον την παραίτησή του.

 

Ο Εν Ντέιβι, αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, είπε: «Η εικόνα της βασίλισσας, που καθόταν μόνη της, πενθώντας την απώλεια του συζύγου της, ήταν η εικόνα που συμβόλιζε το lockdown. Οχι γιατί είναι η βασίλισσα, αλλά γιατί ήταν ένας άνθρωπος που πενθούσε, όπως τόσοι άλλοι. Και ενώ πενθούσε, στο No 10, έκαναν πάρτι. Ο Τζόνσον πρέπει να φύγει».

Δηλώσεις εναντίον του Τζόνσον έκαναν και εκπρόσωποι του συλλόγου των συγγενών που πέθαναν από κορονοϊό: «Αν έκαναν πάρτι οι γείτονές σας, θα εξοργιζόσασταν. Το έκαναν οι άνθρωποι που κυβερνούν και είπαν και ψέματα, δείχνοντας πλήρη ασέβεια προς το κοινό».

Ο Αντριου Μπρίτζεν, συντηρητικός βουλευτής, ζήτησε την παραίτηση του Τζόνσον τους επόμενους τρεις μήνες.

Ενας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του Brexit, ο Μπρίτζεν είπε ότι «υπάρχει ένα κενό ηθικής στην καρδιά της κυβέρνησης».

Αλλοι τέσσερις βουλευτές των Τόρις ζήτησαν την παραίτηση Τζόνσον.

Τουλάχιστον το 15% των βουλευτών, δηλαδή 54, πρέπει να στείλουν επιστολή για να ζητήσουν την παραίτηση του ηγέτη των Τόρις, σύμφωνα με τους κανονισμούς του κόμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...