259
Ο Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, την Τετάρτη. Μιλά για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown | Reuters TV via REUTERS

Μπόρις Τζόνσον: Συγγνώμη, δεν ήξερα ότι ήταν πάρτι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 14:36
Ο Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, την Τετάρτη. Μιλά για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown
|Reuters TV via REUTERS

Μπόρις Τζόνσον: Συγγνώμη, δεν ήξερα ότι ήταν πάρτι

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2022, 14:36

«Συγγνώμη» για την παρουσία του σε πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ, τον Μάιο του 2020, ζήτησε την Τετάρτη ο Μπόρις Τζόνσον από τους Βρετανούς.

Μετά τη γενική κατακραυγή εναντίον του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη. Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα, για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι, όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Τζόνσον, σημειώνοντας ότι θεωρούσε πως πρόκειται για ένα γεύμα εργασίας και όχι για πάρτι.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι εκείνο το επίμαχο απόγευμα βρέθηκε στον κήπο της πρωθυπουργικής κατοικίας –όπου σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ήταν 30 άτομα και η σύζυγός του– για μόλις 25 λεπτά:

«Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18.00, την 20ή Μαΐου 2020, για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι. Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους», είπε.

Στάρμερ: Ξεδιάντροπος ψεύτης ο Τζόνσον

Αμέσως μετά, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού.

«Το επιχείρημα προς υπεράσπισή του που συνίσταται στο να λέει ότι δεν ήξερε ότι επρόκειτο για γιορτή είναι τόσο γελοίο που εν τέλει είναι προσβλητικό για το βρετανικό κοινό», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση υποβολής ερωτήσεων προς τον πρωθυπουργό. «Θα έχει τώρα την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;», πρόσθεσε αποκαλώντας τον ηγέτη των Τόρις «ξεδιάντροπο ψεύτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...