333
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο στο σημείο της επίθεσης | EPA

Οι Αμερικανοί σκότωσαν με drone βομβιστή αυτοκτονίας σε αυτοκίνητο με εκρηκτικά

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2021, 16:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/08/2021, 18:27
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο στο σημείο της επίθεσης
|EPA

Οι Αμερικανοί σκότωσαν με drone βομβιστή αυτοκτονίας σε αυτοκίνητο με εκρηκτικά

Protagon Team Protagon Team 29 Αυγούστου 2021, 16:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 29/08/2021, 18:27

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτα με στόχο έναν καμικάζι, φερόμενο μέλος του ISIS-K, ο οποίος σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ και επλήγη μέσα στο αυτοκίνητό του.

Oπως μετέδωσε το BBC, αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε με drone.

«Είμαστε βέβαιοι ότι πλήξαμε τον στόχο. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ αμάχων. Οι εκρήξεις από το αυτοκίνητό του που ακολούθησαν, υποδηλώνουν την παρουσία σημαντικής ποσότητας εκρηκτικών σε αυτό», δήλωσε ένας αξιωματούχος του στρατού στο CBS.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό πλήγμα έπληξε έναν ύποπτο βομβιστή που επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μια ρουκέτα έπληξε μια κατοικία κοντά στο αεροδρόμιο, αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό αν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Σύμφωνα μάλιστα με το πρακτορείο Sputnik, το οποίο επικαλείται μαρτυρίες αυτοπτών στην αφγανική τηλεόραση, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη αυτή, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά, ενώ τέσσερις τραυματίστηκαν.

Περίοικοι κοντά στο σημείο της επίθεσης

Η αφγανική ειδησειογραφική σελίδα Ariana News μετέδωσε επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες ότι από τη συγκεκριμένη έκρηξη καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα και τμήμα μιας πολυκατοικίας.

 

O Τζο Μπάιντεν είχε προειδοποιήσει αργά το βράδυ της Κυριακής, ότι είναι πολύ πιθανή μια νέα τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ και η αμερικανική πρεσβεία προέτρεψε τους πολίτες να φύγουν από τις πύλες του αεροδρομίου.

Εικόνα από τις ζημιές στη γειτονιά της επίθεσης
Μπλίνκεν: Θα απομακρυνθούν άλλοι 300 αμερικανοί πολίτες

Περίπου 300 αμερικανοί πολίτες απομένει να απομακρυνθούν από το Αφγανιστάν, όπως δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.

«Εχουν περιοριστεί σε 300 ή και λιγότερους οι Αμερικανοί που παραμένουν εδώ και εργαζόμαστε εντατικά αυτές τις ώρες και αυτές τις ημέρες για να τους απομακρύνουμε«, δήλωσε ο υπουργός στο αμερικανικό δίκτυο ABC.

Κάποιοι Αμερικανοί έχουν επιλέξει να παραμείνουν και μετά την καταληκτική ημερομηνία αποχώρησης της 31ης Αυγούστου, είπε ο Μπλίνκεν, αλλά δεν πρόκειται να εγκλωβιστούν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι ΗΠΑ, όπως διευκρίνισε, διαθέτουν «έναν μηχανισμό για να τους απομακρύνει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...