286
Αμερικανοί στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ | U.S. Marine Corps/Staff Sgt. Victor Mancilla/Handout via REUTERS

Αφγανιστάν: Αμερικανική επίθεση με drone κατά του ISIS

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2021, 10:46
Αμερικανοί στρατιώτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
|U.S. Marine Corps/Staff Sgt. Victor Mancilla/Handout via REUTERS

Αφγανιστάν: Αμερικανική επίθεση με drone κατά του ISIS

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2021, 10:46

Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) αεροπορική επιδρομή με drone εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο ανατολικό Αφγανιστάν, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου σκοτώθηκαν 13 αμερικανοί στρατιώτες και πάνω από 150 αφγανοί άμαχοι.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε στην επαρχία Νανγκαχάρ, ανατολικά της Καμπούλ. Δεν διευκρίνισε αν ο στόχος συνδεόταν με την επίθεση στο αεροδρόμιο.

«Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι σκοτώσαμε τον στόχο. Από όσο γνωρίζουμε δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων», ανέφερε ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον θα καταδιώξει τους υπεύθυνους της τρομοκρατικής επίθεσης και είπε ότι έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο να καταρτίσει σχέδια για να πλήξει τους δράστες.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ζήτησε την Παρασκευή από αμερικανούς υπηκόους να φύγουν αμέσως, όπως τόνισε, από την περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας. Μια ημέρα πριν από την επίθεση της Πέμπτης, είχε εκδοθεί παρόμοια προειδοποίηση.

«Οι αμερικανοί υπήκοοι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Πύλη Άμπι, στην Ανατολική Πύλη, στη Βόρεια Πύλη ή Πύλη Νέου Υπουργείου Εσωτερικών θα πρέπει να φύγουν αμέσως από εκεί», ανέφερε η πρεσβεία στον ιστότοπό της, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Λόγω απειλών ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε στους αμερικανούς υπηκόους να αποφεύγουν να πηγαίνουν στο αεροδρόμιο και να αποφεύγουν τις πύλες του αεροδρομίου», τόνισε η πρεσβεία.

Ο απεγκλωβισμός ανθρώπων που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν συνεχίζεται μέσω του αεροδρομίου της Καμπούλ, λίγες ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου για την αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από τη χώρα έπειτα από 20 χρόνια πολέμου. Η γιγαντιαία επιχείρηση αερομεταφοράς ανθρώπων έχει μέχρι στιγμής επιτρέψει την απομάκρυνση από το Αφγανιστάν περισσότερων από 100.000 αλλοδαπών και Αφγανών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...