558
| Intime/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΔ για το νέο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών»: «Ζήτημα δημοκρατίας η αποκάλυψη του παρακράτους»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2020, 13:11
|Intime/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΝΔ για το νέο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών»: «Ζήτημα δημοκρατίας η αποκάλυψη του παρακράτους»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2020, 13:11

«Η αποκάλυψη του παρακράτους είναι ζήτημα δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία με αφορμή νέο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (είχαν προηγηθεί το περασμένο Σάββατο οι αποκαλύψεις για το «παρακράτος» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) για συζητήσεις υπουργών ενώπιον του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι «όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα Παραπολιτικά, αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

» Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά.

» Ο τότε Πρωθυπουργός φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι  “αρμοί της εξουσίας” στην υπηρεσία του παρακράτους.

» Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα μεταφέρει διάλογο που είχε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος  με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, μετά την ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κυριαρχούσε η επιθυμία του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου κατά της εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο Πάνος Καμμένος, αφού τον κατηγόρησε ότι «καλύπτει τον Κουρτάκη», φέρεται να ζήτησε να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο. «Μου λέει “απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια, πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσει του εντολή να τους γ…”», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος μεταφέροντας την κουβέντα που είχε με τον κ. Καμμένο.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο λόγος που ο τότε υπουργός Εθνικής Αμυνας ζητούσε την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας είχε να κάνει με εκκρεμή υπόθεση για τον Ανδρέου.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλύπτει μάλιστα ότι η σχετική συζήτηση έγινε παρόντος του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μέσα στο γραφείο του στη Βουλή.

Ανακοίνωση του Ηλία Ζαγοραίου

«Όποιος ξέρει να σιωπά, ξέρει και να μιλά» ανέφερε ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Η ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου έχει ως εξής:

«Mε αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα:

» Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νόμου ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

» Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου, γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...