307
Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος | INTIMEnews

Να ρίχνουμε όσα τουρκικά drone παραβιάζουν την κυριαρχία μας, ζητεί βουλευτής της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 10:07
Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος
|INTIMEnews

Να ρίχνουμε όσα τουρκικά drone παραβιάζουν την κυριαρχία μας, ζητεί βουλευτής της ΝΔ

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2022, 10:07

Με αφορμή τις υπερπτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) πάνω από ελληνικά εδάφη, οι οποίες πυκνώνουν όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα, ο βουλευτής της ΝΔ, αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος, υπογράμμισε ότι η αντίδραση της ελληνικής πλευράς θα πρέπει να είναι άμεση, χωρίς να αποκλειστεί και η επιλογή της κατάρριψης των τουρκικών drone.

«Εμείς επιβάλλεται να μην πάθουμε Μιθριδατισμό, γιατί σε λίγα χρόνια, θα βλέπουμε σμήνη UAV στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον τρόπο αντιμετώπισης τους και να βάλουμε στο μυαλό μας ακόμα και την κατάρριψη, όσων UAV παραβιάζουν την κυριαρχία μας, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις», τόνισε ο κ. Μανωλάκος, μιλώντας στην ΕΡΑ.

Και βέβαια, πρόσθεσε ο αντιστράτηγος ε.α., «δεν πρέπει να σηκώνουμε Rafale ή F 16 για την αντιμετώπιση των UAV». «Δεν σκοτώνουμε ένα πουλάκι με κανόνι», παρατήρησε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην στρατιωτική ηγεσία, η οποία, όπως εκτίμησε, θα κάνει τις κατάλληλες προτάσεις στην αντίστοιχη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου.

Οσο για την άφιξη των πρώτων έξι Rafale, ο  κ. Μανωλάκος χαρακτήρισε το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας υπερόπλο, το οποίο όπως επεσήμανε, σε συνδυασμό με τις φρεγάτες Belh@rra, καλύπτει επιχειρησιακά, όλο τον χώρο του Αιγαίου και την ΝΑ Μεσόγειο, ενώ έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί στον εναέριο χώρο της Κύπρου και να επανέρχεται στη βάση του, χωρίς ανεφοδιασμό.

Με την ιδιότητα τέλος του μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ, ο βουλευτής της ΝΔ κλήθηκε να σχολιάσει και τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, σημείωσε, έχει εκδηλώσει την αποφασιστικότητα του, να μην αποδεχθεί την στρατηγική περικύκλωση, με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και στην κατεύθυνση αυτή πιέζει , δημιουργώντας την εντύπωση, με την μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και σύγχρονων οπλικών συστημάτων, στα ρωσοουκρανικά σύνορα, ότι θα εισβάλει στην Ουκρανία, πράγμα το οποίο έχει κάνει στο παρελθόν, επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη απόσχιση εδάφους, από κυρίαρχο κράτος, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...