389
Ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε πρώτος για εκλογές στη σκιά των παραιτήσεων στο Μαξίμου | Dimitris Kapantais/ SOOC

Να προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης, ζητάει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 16:27
Ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε πρώτος για εκλογές στη σκιά των παραιτήσεων στο Μαξίμου
|Dimitris Kapantais/ SOOC

Να προκηρύξει εκλογές ο Μητσοτάκης, ζητάει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2022, 16:27

Θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες έθεσαν από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μετά τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος –ο δεύτερος στη σκιά των καταγγελιών του Νίκου Ανδρουλάκη για παρακολούθηση του κινητού του τηλεφώνου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης μίλησε για πολιτικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ακολούθησε το σχόλιο του βουλευτή Α’ Αθηνών και πρώην υπουργού Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος μίλησε για ευθύνη του Πρωθυπουργού και μίλησε για εκλογές.

«Σήμερα το πέπλο αποκαλύπτεται. Είναι αστείοι και προφανώς αδιανόητοι οι λόγοι που επιστρατεύονται για να δικαιολογήσουν την παραίτηση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και κλειδοκράτορα του Μαξίμου, αλλά και του διοικητή της ΕΥΠ.  Είναι φανερό ότι υπάρχει μείζον θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας στη χώρα, και η ευθύνη βαρύνει απευθείας τον Πρωθυπουργό. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο δημοκρατικό του καθήκον, ας προκηρύξει εκλογές», ανέφερε ο κ. Σκανδαλίδης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζιος, συνέδεσε τις παραιτήσεις με τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη:

«Επί δέκα ημέρες μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς του Νίκου Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση και ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας προσπάθησαν πρώτα να υποβαθμίσουν κι ύστερα να ευτελίσουν την υπόθεση απόπειρας παγίδευσης του κινητού του. Μια υπόθεση που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Δέκα ολόκληρες ημέρες ειπώθηκαν και γράφτηκαν όλα.

Επίμονα, χωρίς ντροπή, χωρίς συστολή: ότι είναι φυσιολογικό να παγιδεύεται ένα κινητό τηλέφωνο, πως είναι αναμενόμενο να εκβιάζονται πολιτικοί αντίπαλοι, ότι συμβαίνει σε όλους, πως φταίει το θύμα. Μόνο ότι έπρεπε να τους πει κι “ευχαριστώ” ο Ν. Ανδρουλάκης για την τιμή που του έκαναν, δεν ειπώθηκε. Ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας ταγμένο σε έναν και μοναδικό στόχο: να πείσει και να αποπροσανατολίσει. Να μας βγάλει “τρελούς”.

Δέκα ημέρες μετά, ο εξ απορρήτων ΓΓ του Πρωθυπουργού, στενότατος συνεργάτης του -και συγγενής του- παραιτείται γιατί δεν αντέχει την “τοξικότητα”. Τον ακολουθεί λίγη μόλις ώρα μετά, ο διοικητής της ΕΥΠ, που υπάγεται απευθείας στον Πρωθυπουργό.

Δέκα ημέρες μετά, τι έχει να πει η κυβέρνηση; Τι έχει να πει η ΝΔ; Τι έχουν να πουν όσοι έσπευδαν να βγάλουν ετυμηγορία ερήμην της Δικαιοσύνης;

Όσο κι αν πασχίζουν, δεν θα υποχωρήσουμε στον αγώνα μας για την Αλήθεια και τη Διαφάνεια.

Όσο κι αν προσπαθούν, δεν θα μας κάνουν να “αγαπήσουμε τον Μεγάλο Αδερφό”. Το σκοτάδι θα διαλυθεί και το Φως θα νικήσει».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...