287
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Κινδυνεύει να μην επανεκλεγεί! | ΙΝΤΙΜΕNEWS

ΜRΒ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – μένει εκτός ο Παπαδημούλης;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 23:01
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης. Κινδυνεύει να μην επανεκλεγεί!
|ΙΝΤΙΜΕNEWS

ΜRΒ: Ποιοι υποψήφιοι προηγούνται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ – μένει εκτός ο Παπαδημούλης;

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2019, 23:01

Τον κίνδυνο να μείνουν εκτός ευρωβουλής κάποια εξαιρετικά προβεβλημένα στελέχη -και νυν ευρωβουλευτές- του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Στέλιος Κούλογλου αναδεικνύει με δημοσκόπηση της η MRB, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Καθώς το γκάλοπ μετρά και την απήχηση των υποψηφίων ευρωβουλευτών, τα αποτελέσματα της έρευνας δίνουν ένα καλό δείγμα του ποιοι προηγούνται στην κούρσα εκλογής στο ευρωκοινοβούλιο.

Το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει έξι ευρωβουλευτές ενώ η ΝΔ πέντε, όμως τώρα τα ποσοστά των δύο κομμάτων είναι διαφορετικά όπως και η μοιρασιά των εδρών.

Από τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, η οποία έχει και το δημοσκοπικό προβάδισμα (εδώ) εν όψει της κάλπης της 26ης Μαΐου προηγούνται:

Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο νέος υποψήφιος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, οι νυν ευρωβουλευτές Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μαρία Σπυράκη, η μέχρι πρότινος βουλευτής της Β’ Αθηνών Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου καθώς και οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Κύρτσος και Ακης Τσελέντης.

Αντίστοιχα στον ΣΥΡΙΖΑ οι πέντε πρώτοι που προηγούνται είναι η μέχρι πρότινος υπουργός Τουρισμού και προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Με δεδομένη την αναιμική δημοσκοπική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται εν αμφιβόλω η εκλογή παραπάνω από πέτε ευρωβουλευτών, άρα είναι επισφαλής η πρόβλεψη για εκλογή στελεχών όπως ο προερχόμενος από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, ο νυν ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο επιχειρηματίας Πέτρος Κόκκαλης και ο νυν ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου που ακολουθούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...