342
Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, κατά την παρουσίασή του ως υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ. Πού να ήξερε ότι θα βγει ο Πρωθυπουργός της χώρας να τον αποκαλέσει «γλάστρα»... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στους λεκέδες, αγόρι μου, μη δίνεις σημασία. Θα φύγουν

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, κατά την παρουσίασή του ως υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ. Πού να ήξερε ότι θα βγει ο Πρωθυπουργός της χώρας να τον αποκαλέσει «γλάστρα»...
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Στους λεκέδες, αγόρι μου, μη δίνεις σημασία. Θα φύγουν

«Από την πρώτη μέρα της ζωής μου δίνω έναν διαρκή αγώνα. Κανείς μέχρι σήμερα, σε αυτή τη διαδρομή, δεν με αποκάλεσε “γλάστρα”. Ειλικρινά, δεν περίμενα να το ακούσω από το στόμα του Πρωθυπουργού της χώρας μου».

Αυτά τα λίγα λόγια ανάρτησε στο Facebook και στο Instagram ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές. Αναφερόταν σε μια αποστροφή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προχθές στη Βουλή, ότι «η ΝΔ τον περιφέρει για να μαζέψει ψήφους».

Προηγουμένως, ο εμφανώς εκνευρισμένος και πελαγωμένος Πρωθυπουργός, είχε καλύψει τον υπουργό του Παύλο Πολάκη, ο οποίος επίσης είχε προσβάλει τον Κυμπουρόπουλο λέγοντάς του ότι δεν έπρεπε να δεχτεί να προσληφθεί ως Επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ «όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ», αλλά έπρεπε, λέει, να καταθέσει τα χαρτιά του και να περάσει από τη κρίση συμβουλίου όπως οι άλλοι.

Λέω «προσέβαλε», διότι κατά την πάγιά του τακτική, έκανε μια πιρουέτα απρεπή (την οποία ονόμασε αργότερα «πολιτικό σχόλιο»), για να αφήσει το στίγμα ότι ως δημόσιο πρόσωπο (που δεν ήξερε ο Στέλιος τότε ότι θα ήταν), όφειλε να μην κάνει χρήση νόμιμου δικαιώματός του!

Ετσι, μετά την κάλυψη προς τον απρεπή και ακατάσχετο υπουργό του, ο κ. Τσίπρας έκανε και αυτός φάουλ μεγάλο, αποκαλώντας εμμέσως (ώστε να μπορέσει να το διαψεύσει μετά), «γλάστρα», έναν άνθρωπο τον οποίο ούτε καν γνωρίζει.

Οπως και να ‘χει, μετά από όλα αυτά, αισθάνθηκα αμέσως την ανάγκη να γράψω στον Στέλιο, αυτά τα λίγα λόγια, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι, που δεν ανήκουν στον κύκλο της χοντρής πέτσας, οι οποίοι έχουν ευαισθησίες και πληγώνονται:

Στέλιο μου. Εκείνος θα πρέπει να ντρέπεται. Εσύ, αγόρι μου, δεν έχεις κανέναν λόγο να αισθάνεσαι άσχημα. Ούτε αξίζει να στενοχωριέσαι για αυτό. Ποταποί άνθρωποι υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Τους περιφρονούμε. Θυμάσαι που τα λέγαμε και αυτά σε μία συνέντευξη που μου έδωσες πριν κάποια χρόνια για την «Ελευθεροτυπία»; Ο φίλος Γιώργος Λιγνός μας είχε φέρει σε επαφή. Και ο μακαρίτης Σεραφείμ Φυντανίδης, όταν πήρε στα χέρια του τα κείμενά μου, είπε στη βραδινή σύσκεψη της εφημερίδας, «να, από τέτοιους ανθρώπους πρέπει να παίρνουμε συνεντεύξεις». Αυτά είναι αγόρι μου τα μετάλλιά σου. Στους λεκέδες μη δίνεις σημασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News