663
Ο 52χρονος κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα | ΥοuΤube

Μονεμβασιά: Στον εισαγγελέα ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους – Εμβόλισε περιπολικό

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 11:48
Ο 52χρονος κατά τη μεταγωγή του στον εισαγγελέα
|ΥοuΤube

Μονεμβασιά: Στον εισαγγελέα ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε δύο 77χρονους – Εμβόλισε περιπολικό

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 11:48

«Αν με αφήσουν τα παιδιά (σ.σ. οι αστυνομικοί) θα σας πω τι έγινε», αρκέστηκε να πει ο οδηγός του «τρελού» ΙΧ που σε κατάσταση αμόκ το βράδυ του Σαββάτου παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους στην επαρχιακή οδό Τάραψα – Μονεμβασιάς, για να συγκρουστεί στη συνέχεια με άλλο όχημα και να εμβολίσει περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Επιτόπου σκοτώθηκε ένας από τους δύο 77χρονους που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, ενώ ο δεύτερος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο Μολάων, όπου και είχε μεταφερθεί μετά το δυστύχημα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων, ο 52χρονος, αφού μπήκε ανάποδα στον δρόμο με το αγροτικό που οδηγούσε, «καρφώθηκε» πάνω στη διερχόμενη μοτοσικλέτα, παρέσυρε για δεκάδες μέτρα τον συνεπιβάτη της και δέκα λεπτά αργότερα επέστρεψε στο σημείο και έδωσε με το αυτοκίνητό του τη «χαριστική» βολή στον οδηγό της μηχανής, χτυπώντας τον ξανά ενώ περίμενε το ασθενοφόρο στην άκρη του δρόμου.

H μαρτυρία του γιατρού Βασίλη Κουλουβάκου, ο οποίος έσπευσε να βοηθήσει τον έναν τραυματία, είναι σοκαριστική.

«Με σταμάτησαν δύο παιδιά ενώ έμπαινα στη Μονεμβασιά και μου είπαν ότι έχει χτυπήσει ένας άνθρωπος από αυτοκίνητο. Αφησα το αμάξι, πήρα την τσάντα και πήγα. Τον βρήκα μπρούμυτα και τον γύρισα με προσοχή, ήταν πολύ βαριά τραυματισμένος», δήλωσε ο γιατρός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Ενστικτωδώς βλέπω σε απόσταση 200 μέτρων ένα άσπρο αυτοκίνητο, να έρχεται ανεξέλεγκτο πάνω μας. Το μόνο που πρόλαβα ήταν να τραβήξω έναν νεαρό, που μου φώτιζε με το κινητό του για να βλέπω, και να πέσουμε στην άκρη. Πέρασε δέκα πόντους μακριά μας».

«Κατάλαβα ότι δεν είναι καλά και τον πήγα σπίτι», είπε στους αστυνομικούς φίλος του 52χρονου, που βρισκόταν μαζί του λίγες ώρες νωρίτερα και κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Το ίδιο φαίνεται ότι περιγράφουν και άλλοι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν τον 52χρονο λίγο αργότερα να προκαλεί και πάλι αναστάτωση, αυτή τη φορά σε ταβέρνα της Μονεμβασιάς. Εκεί τσακώθηκε αναίτια με θαμώνες του μαγαζιού, για να ακολουθήσει λίγα λεπτά αργότερα η κούρσα θανάτου με θύματα τους δύο ηλικιωμένους.

Μάταια προσπαθούσαν κάτοικοι της περιοχής να τον σταματήσουν χτυπώντας τα τζάμια του αυτοκινήτου. Για ώρα ήταν σε κατάσταση αμόκ, εμβολίζοντας ακόμα και περιπολικό που είχαν τοποθετήσει οι αστυνομικοί στο δρόμο για να ανακόψουν τη δολοφονική του πορεία.

«Δεν έγινε και τίποτα, δεν τους είδα, πηγαίντε με σπίτι μου…», φέρεται να είπε με απάθεια στους αστυνομικούς όταν τελικά συνελήφθη.

Ο 50χρονος συλληφθείς για την «κούρσα θανάτου» οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα. Ηταν φειδωλός στις δηλώσεις του, ενώ φέρεται να κάλεσε τον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια να αναλάβει την υπεράσπισή του.

Πριν από την απολογία του αναμένεται να οδηγηθεί στο Ψυχιατρείο Τριπόλεως

 «Εχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα», έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας και έκανε λόγο για «κάποιο ιστορικό (ψυχώσεως) στην οικογένεια» απ’ ό,τι ενημερώθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία.

«Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο… Είναι ένα έγκλημα εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας.

»Εδώ υπάρχουν πολλά ουσιαστικά και νομικά προβλήματα, γιατί το πρώτο στάδιο της συμπεριφοράς του είναι ένα κλασικό ατύχημα, μία ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το δεύτερο στάδιο, όμως, αν είναι αλήθεια αυτά που μου περιέγραψαν οι αστυνομικοί… αν αυτό αφορά έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, αυτό είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

»Αρα το θέμα είναι πρώτα να διαπιστώσει ο ιατροδικαστής πότε έχασαν τη ζωή τους αυτοί οι άνθρωποι, αν την έχασαν στο πρώτο χτύπημα, τότε έχουμε μία κλασική περίπτωση ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.
Αν όμως ζούσαν τα θύματα, έστω και αν ανέπνεαν μόνο και χτυπούσε η καρδιά τους και τα χτυπήματα που οδήγησαν στην απώλεια της ζωής τους έγιναν μετά, τότε έχουμε διερεύνηση ανθρωποκτονίας που είτε θα είναι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, είτε θα είναι σε κάθε περίπτωση από έναν ακαταλόγιστο άνθρωπο», είπε ο ποινικολόγος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 52χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σειρά άλλων αδικημάτων για επικίνδυνη οδήγηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...