747
Η φωτογραφία που «ανέβασε» ο συζυγοκτόνος την ημέρα της κηδείας της γυναίκας του | Facebook

«Προμελετημένο έγκλημα» η συζυγοκτονία στην Καβάλα – Η εξοργιστική ανάρτηση του 55χρονου

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 10:56
Η φωτογραφία που «ανέβασε» ο συζυγοκτόνος την ημέρα της κηδείας της γυναίκας του
|Facebook

«Προμελετημένο έγκλημα» η συζυγοκτονία στην Καβάλα – Η εξοργιστική ανάρτηση του 55χρονου

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2022, 10:56

Δεν ήταν ένα «έγκλημα πάθους», αλλά προμελετημένο και αποτρόπαιο έγκλημα, υπογράμμισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης φαρμακοποιού η οποία έπεσε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της, στο χωριό Πηγές, στην Καβάλα. Mετά τα περί απόπειρας αυτοκτονίας, που πλέον αμφισβητούνται ανοικτά από την οικογένεια του θύματος, ο δράστης (που παραμένει νοσηλευόμενος) προέβη σε νέα εξοργιστική ανάρτηση για τη σύζυγό του την ημέρα της κηδείας της, ενώ στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να βρίσκεται βίντεο στο οποίο καταγράφονται καρέ-καρέ όσα συνέβησαν από την ώρα που έκλεισε το φαρμακείο, μέχρι αργά το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν ο συζυγοκτόνος ειδοποίησε τις Aρχές.

«Συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους… Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ’ ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής.

»Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλάμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός, για να επέλθει ο θάνατος, απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής. Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο», είπε σε επικοινωνία του με το Μega ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού, Μανώλης Βονικάκης.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «ο δράστης ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις». Οπως υποστήριξε, στη διάθεσή του έχει πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές, καθώς και στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαιη συμπεριφορά του 55χρονου σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

Η 43χρονη Αΐντα είχε ζητήσει από τον σύζυγό της να χωρίσουν, «το επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, η πιο χαρακτηριστική αυτόπτης μάρτυρας, υπάλληλός της», είπε ο κ. Βονικάκης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που γνώριζαν ότι απειλούσε τη σύζυγό του τους τελευταίους δύο μήνες. Εκείνη όμως δεν θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας. Τα δύο παιδιά τους βρίσκονται πλέον στο σπίτι του αδελφού της Αΐντας, υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών και παιδοψυχολόγων.

«Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία, ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στον χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», επέμεινε.

«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονικότητα, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του ανήκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», υπογράμμισε ο ποινικολόγος στις δηλώσεις του στο Μega.

Η ανάρτηση-πρόκληση του συζυγοκτόνου

Oπως επιβεβαιώθηκε, ο 55χρονος συζυγοκτόνος, αφού σκότωσε την 43χρονη φαρμακοποιό, έστελνε μηνύματα στους οικείους της από το κινητό της για να παραπλανήσει τις Αρχές.

Ακόμα όμως και την ημέρα της κηδείας της γυναίκας του, ο 55χρονος, που παραμένει νοσηλευόμενος μετά τον αυτοτραυματισμό του, «ανέβασε» στο Facebook μία φωτογραφία από τον γάμο τους. «Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά, με σύννεφα στολισμένη, ντυμένη νύφη στους θεούς», ήταν η λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία.

Οπως ήταν επόμενο, η ανάρτησή του προκάλεσε την οργή της οικογένειας του θύματος. Πρόκειται για «βλακώδη ενέργεια», είπε ο Μανώλης Βονικάκης, ενώ εκτίμησή του ήταν ότι δεν την «ανέβασε» ο ίδιος, αλλά άλλο πρόσωπο, διότι το κινητό του δράστη ήταν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η Αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με τη δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος άλλος, έχοντας τους κωδικούς… Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό», σχολίασε.

Την έσυρε από τα μαλλιά

Στην κατοχή της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να βρίσκεται και το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του φαρμακείου όπου έγινε η δολοφονία την  Πέμπτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο 55χρονος φαίνεται να αρπάζει τη σύζυγό του και να την οδηγεί στο καμαράκι που είχε για να ξεκουράζεται. Επειτα από περίπου 3,5 λεπτά, βγαίνει από το δωμάτιο και αρχίζει και κινείται πάνω-κάτω στον χώρο του φαρμακείου. Στη συνέχεια ξαναμπαίνει, σέρνει έξω τραβώντας από τα μαλλιά το πτώμα της γυναίκας του και αμέσως μετά αρχίζει να αυτοτραυματίζεται.

Η απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό, ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής, σημείωσε σχετικά ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...