642
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της γ.σ. των μελών του ΣΕΒ | INTIMEnews

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Αυτό είναι το σχέδιό μου για την επόμενη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 17:15
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο βήμα της γ.σ. των μελών του ΣΕΒ
|INTIMEnews

Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Αυτό είναι το σχέδιό μου για την επόμενη ημέρα

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 17:15

Με καρδιά της ανάπτυξης τις επενδύσεις και ‘κλειδιά’ των επενδύσεων τους χαμηλότερους φόρους και τη μείωση της γραφειοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε από το βήμα του ΣΕΒ το σχέδιό του και τις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης της ΝΔ για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Η  χώρα διψάει να προχωρήσει μπροστά, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΕΒ, επαναλαμβάνοντας ότι θεωρεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα το στόχο της ισχυρής ανάπτυξης:

«Θωρώ ισχυρή προτεραιότητα μου την ανάπτυξη. Καρδιά της ανάπτυξης θεωρώ τις επενδύσεις. Και κλειδιά των επενδύσεων τους χαμηλότερους φόρους, τη μικρότερη γραφειοκρατία, τη ρευστότητα. Έχω μιλήσει για τα φορολογικά μέτρα που θα ξεδιπλωθούν στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφίσουμε το Σεπτέμβριο». 

Επιγραμματικά μίλησε για: α)μείωση φορολογίας επιχειρήσεων σε δύο χρόνια από το 28% στο 20%, β) μείωση του φόρου στα μερίσματα άμεσα στο 5% και γ)σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.

«Στόχος μας», είπε,  «είναι να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές ΦΠΑ στο 11% και στο 22%. Με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μίας διετίας», με τις  πρώτες φορολογικές μειώσεις να ισχύουν από το 2020.

«Πρόθεσή μας είναι να δρομολογήσουμε άμεσα αυτό το σχέδιο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης που δεν παρέλειψε να επισημάνει το γεγονός ότι οι αγορές αναγνωρίζουν πολύ θετικά την προοπτική της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, διότι γνωρίζουν το μεταρρυθμιστικό της στίγμα.

«Το δεκαετές ομόλογο κινείται κάτω από το 2,6%. Οι αγορές, παρότι είναι ευμετάβλητες, συνολικά αντιμετωπίζουν πολύ θετικά την προοπτική μιας ισχυρής εκλογικής επικράτησης της ΝΔ», σημείωσε.

«Έχουμε ένα πλήρες σχέδιο για τη δρομολόγηση σημαντικών επενδύσεων στους κλάδους που η Ελλάδα έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η συνολική ανακούφιση που θα είναι αποτέλεσμα μίας καθαρής νίκης της ΝΔ θα απελευθερώσει πολλές υγιείς δυνάμεις της εγχώριας επιχειρηματικότητας, για να κάνουν το επόμενο βήμα», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για μία ακόμη φορά εκανε ιδιαίτερη αναφορά στη «συμφωνία αλήθειας» που προτείνει προς την επιχειρηματική κοινότητα:

«Οσο σαφής είμαι στα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης, άλλο τόσο είμαι σε σχέση με αυτά που περιμένω από τους επιχειρηματίες. Εμείς θα μειώσουμε φόρους και εισφορές, θα διευκολύνουμε τη ρευστότητα. Εσείς πρέπει να επενδύσετε στη χώρα, να πληρώνετε τους φόρους και τις εισφορές σας, να προστατεύετε το περιβάλλον και να είστε δίπλα στους εργαζομένους. Αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία δε χωρούν. Καθυστερήσεις πληρωμών δε συγχωρούνται. Μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας δεν επιτρέπεται. Οραματίζομαι μία Ελλάδα με ένα ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον. Χωρίς προνομιακές σχέσεις κάποιων με την κυβέρνηση. Και με μία κοινωνία κανόνων, που όλοι θα προοδεύουν, χωρίς κανείς να μένει πίσω».

Το μήνυμα για την κάλπη της 7ης Ιουλίου

«Στις 7 Ιουλίου οι πολίτες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει πάλι σε περιπέτειες ή θα προχωρήσει μπροστά με αλήθεια και ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ για τη σημασία της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης.

«Παρακολουθείτε κι εσείς την προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης να παραπλανήσει ξανά τους πολίτες μετά το ηχηρό μήνυμα της 26ης Μαΐου. Διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ και επιμένει να κατασκευάζει ανύπαρκτους αντιπάλους. Αυτοί που επέβαλαν 29 νέους φόρους, ανακάλυψαν την ανάπτυξη, θυμήθηκαν εκ των υστέρων τη μεσαία τάξη, την επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις», παρατήρησε, υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα λέει πολλά γιατί ξέρει πως δεν θα τα κάνει, ενώ «εμείς μιλάμε συγκροτημένα γιατί ξέρουμε ότι θα κληθούμε να εφαρμόσουμε στην πράξη όσα προτείνουμε».

«Το δίλημμα της κάλπης της 7ης Ιουλίου είναι κρίσιμο. Θα παραμείνουμε στο βάλτο της καθυστέρησης και της στασιμότητας ή θα βαδίσουμε στο νέο δρόμο της ευημερίας;» ήταν μία ακόμη χαρακτηριστική αναφορά του κ. Μητσοτάκη από το βήμα του ΣΕΒ.

«Η χώρα δεν έχει πλέον περιθώρια ούτε για πειράματα, ούτε για αστάθεια, ούτε για περιπέτειες. Στις 8 Ιουλίου η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με καθαρή εντολή που θα πάρει γρήγορες αποφάσεις και θα κριθεί φυσικά για αυτές», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας πως έχει ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...