294
«Δεν έχω τίποτα να κρύψω», έλεγε ο Κώστας Σημίτης στο άκουσμα της εντολής για το άνοιγμα των λογαριασμών του και οκτώ μήνες μετά επιβεβαιώθηκε από τα (μη) ευρήματα της έρευνας | INTIMEnews

Ενα ακόμα φιάσκο: στο αρχείο ο φάκελος Σημίτη από την Αρχή για το «ξέπλυμα χρήματος»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 12:52
«Δεν έχω τίποτα να κρύψω», έλεγε ο Κώστας Σημίτης στο άκουσμα της εντολής για το άνοιγμα των λογαριασμών του και οκτώ μήνες μετά επιβεβαιώθηκε από τα (μη) ευρήματα της έρευνας
|INTIMEnews

Ενα ακόμα φιάσκο: στο αρχείο ο φάκελος Σημίτη από την Αρχή για το «ξέπλυμα χρήματος»

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 12:52

«Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας», έλεγε τον περασμένο Νοέμβριο ο Κώστας Σημίτης στην πρώτη του αντίδραση για τη διαταγή ανοίγματος των λογαριασμών του.

Οκτώ μήνες μετά την εντολή που δόθηκε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού, μελών της οικογενείας του και πρώην υπουργών των κυβερνήσεών του, ήρθε η δικαίωση.

Η υπόθεση ετέθη στο αρχείο, καθώς από την έρευνα των αρμόδιων αρχών «δεν βρέθηκαν στοιχεία».

Η άθλια επιχείρηση στοχοποίησης του πρώην Πρωθυπουργού και της οικογένειάς του είχε μόλις λάβει τέλος, σε ένα ακόμη εκκωφαντικό φιάσκο επί των ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα.

Το όλο θέμα είχε εξαρχής χαρακτηριστεί ως μέρος ενός συντονισμένου πολιτικού σχεδίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την «καραμανλική συνιστώσα» της κυβέρνησης, με μοναδικό σκοπό να πληγεί ο Κώστας Σημίτης και το έργο των κυβερνήσεών του.

Σε πρώτη φάση είχαν ανοίξει οι λογαριασμοί του κ. Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου και δύο πρώην υπουργών, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003 και του Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω» ήταν η απάντηση του κ. Σημίτη. «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ενοίκους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη», ανέφερε σε δήλωσή του.

«Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται», υποσχόταν στη συνέχεια – για να έρθει η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οκτώ μήνες μετά.

Οπως έγινε γνωστό, η επικεφαλής της Αρχής, Αννα Ζαΐρη, έδωσε εντολή να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο, ύστερα από το άνοιγμα και έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών συγκεκριμένων προσώπων. Η έρευνα ολοκληρώθηκε χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε επιβαρυντικό για τους ελεγχόμενους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...