187
Ο Πρωθυπουργός, κάτω δεξιά, κατά την τηλεδιάσκεψη με ηγέτες των Βαλκανίων | ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης: Περιμένουμε και φέτος επισκέπτες από τα Βαλκάνια

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 15:43
Ο Πρωθυπουργός, κάτω δεξιά, κατά την τηλεδιάσκεψη με ηγέτες των Βαλκανίων
|ΓτΠ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης: Περιμένουμε και φέτος επισκέπτες από τα Βαλκάνια

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 15:43

Σε τετραμερή τηλεδιάσκεψη με ηγέτες χωρών των Βαλκανίων συμμετείχε την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αντικείμενο την ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τη διευκόλυνση των διασυνοριακών μετακινήσεων.

Εκτός από την Ελλάδα, στη διάσκεψη έλαβαν μέρος οι ηγέτες της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας.

Στη τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι και φέτος η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο. Σημειώνεται ότι πολλοί τουρίστες από αυτές τις χώρες έρχονται στην Ελλάδα οδικώς.

Ακόμη, συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση του διασυνοριακού τουρισμού και των μεταφορών, δύο τομείς που επλήγησαν από την κρίση με τον κορονοϊό.

Τέλος, έμφαση δόθηκε στην αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί γεγονός που θα διευκολύνει την επανάληψη των ταξιδιών επιχειρηματιών, εργαζομένων και τουριστών.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...