230
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης | Intime/© European Union

Θεοχάρης: Ελλάδα και Βρετανία να αποφύγουν αμοιβαία την καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 09:32
Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης
|Intime/© European Union

Θεοχάρης: Ελλάδα και Βρετανία να αποφύγουν αμοιβαία την καραντίνα

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2020, 09:32

Πρόταση για ελεύθερη είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσων ταξιδεύουν από την Ελλάδα, όταν με τη σειρά της η Ελλάδα  επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο αφίξεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, έκανε ο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο δημοφιλές podcast του BBC «The Coronavirus Newscast», ο κ. Θεοχάρης ερωτήθηκε για την επικείμενη καραντίνα των διεθνών αφίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο:

«Αυτού του είδους η επιθετικότητα που επιδεικνύει αυτή η χώρα (ενν. η Βρετανία) στη λήψη αυτών των αποφάσεων (για την επιβολή καραντίνας) είναι απολύτως κατανοητή. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι εμείς θεωρούμε πως αυτή είναι μια στιγμή για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την άρση αυτών των περιορισμών και να προσπαθήσουμε να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια.

» Προτρέπουμε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, ότι όσο πιο σύντομα το κάνουμε εμείς αυτό, θα καλωσορίζαμε την αμοιβαιότητα. Αρα, αν δεν επιβάλλουμε καραντίνα για ανθρώπους που έρχονται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο από κάποια μέρα και μετά, θα το καλωσορίζαμε αν το Ηνωμένο Βασίλειο έκανε το ίδιο».

Ο κ. Θεοχάρης είπε επίσης ότι οι ελληνικές αρχές «έχουν κάνει τα πάντα» για να προστατεύσουν τους πολίτες με έγκαιρες ενέργειες, αλλά επίσης έχουν ενδυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας «που είναι πλέον πιο ισχυρό από ποτέ». Επισήμανε ότι «αισθανόμαστε βέβαιοι ότι έχουμε το ΕΣΥ σε τέτοια κατάσταση που μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...