292
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο συνέδριο της ΝΔ | Menelaos Myrillas/ SOOC

Μαρκουλάκης: Ναι, πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 14:37
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο συνέδριο της ΝΔ
|Menelaos Myrillas/ SOOC

Μαρκουλάκης: Ναι, πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2017, 14:37

«Πιστεύω στον Κυριάκο Μητσοτάκη». Με τη φράση αυτή ο γνωστός ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να ηγηθεί της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που θα αλλάξει τη χώρα.

«Αν θέλετε να αλλάξετε την χώρα πρέπει να αλλάξετε πρώτα εσείς», τόνισε απευθυνόμενος στους συνέδρους. «Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι η Ευρώπη με τις αδυναμίες και τα λάθη της είναι ο φυσικός μας χώρος. Είναι δική σας ευθύνη να αναδείξετε την πρόοδο της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια, είναι δική σας ευθύνη να αναλάβετε τα λάθη που σας αναλογούν και να ζητήσετε συγγνώμη, όχι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη αλλά συγγνώμη. Είναι δική σας ευθύνη να πείσετε ότι δεν είσαστε το κόμμα της ελίτ. Είναι δική σας ευθύνη να αποδημήσετε την άποψη ότι κάθε τι αριστερό είναι ηθικό και προοδευτικό. Αυτό είναι από τα δύσκολα αλλά έχει βάλλει το χεράκι της η πραγματικότητα. Είναι δική σας ευθύνη να απομονώσετε τις ακραίες φωνές να κινηθείτε πέρα από τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία. Είναι δική σας ευθύνη να κρατήσετε ψηλά την σημαία των ατομικών δικαιωμάτων. Να εμπνεύσετε τους πολίτες για να επιστρέψουν στην πολιτική και να αντιστρέψετε την κατάθλιψη και την απογοήτευση».

«Είναι δική σας ευθύνη να γκρεμίσετε την εικόνα του δημαγωγού ηγέτη. Αυτός ο ηγέτης υπάρχει και είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», υπογράμμισε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων. «Το είχε αποδείξει ήδη από την εποχή της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας όταν στάθηκε μόνος απέναντι σε όλους για να υποστηρίξει αυτό που πίστευε σωστό. Το λέω με παρρησία: Πιστεύω στον Κυριάκο. Πιστεύω και εύχομαι να δώσει το παράδειγμα ότι οφείλουμε να γίνουμε οι ίδιοι η αλλαγή που θέλουμε να δούμε», κατέληξε στην ομιλία του ο δημοφιλής ηθοποιός, διευκρινίζοντας ότι ο ίδιος δεν είναι ψηφοφόρος της ΝΔ.