297
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα σκυλάκι στην αγκαλιά του στο καταφύγιο της Ηλιούπολης | Γραφείο του Πρωθυπουργού/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο»

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2021, 11:10
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ένα σκυλάκι στην αγκαλιά του στο καταφύγιο της Ηλιούπολης
|Γραφείο του Πρωθυπουργού/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: «Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο»

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2021, 11:10

Μία διαφορετική επίσκεψη, στο καταφύγιο για άστεγα και εγκαταλελειμμένα ζώα στην Ηλιούπολη, πραγματοποίησε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι και οι εθελοντές στο καταφύγιο, το οποίο διαχειρίζεται η Ζωοφιλική Ενωση Ηλιούπολης, και τους συνεχάρη για την αγάπη και τη φροντίδα που παρέχουν στα ζώα.

«Ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων ήθελα να βρεθώ μαζί σας, να σας ευχαριστήσω για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε και να συζητήσουμε, βέβαια, και για το καινούργιο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση εντός των επόμενων 10 ημερών. Θα αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλιά σας και πιστεύω ότι θα μπορεί να έχει ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με την παλαιότερη εθελόντρια της δομής, Εμυ Παπαγιαννοπούλου, και τον δήμαρχο Ηλιούπολης Γιώργο Χατζηδάκη.

Το προσωπικό του καταφυγίου σημείωσε ότι συντάσσεται με τις πρόνοιες του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου, που αποβλέπει στην επίλυση πολύπλευρων και χρόνιων προβλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να επιμείνει, ειδικά στο θέμα των στειρώσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι έχει ασχοληθεί προσωπικά με το ζήτημα των ζώων συντροφιάς και ότι το νομοσχέδιο είναι προϊόν εκτενούς προεργασίας, σε συνεννόηση με όλους τους ενδιαφερόμενους, όμως προσβλέπει σε γόνιμη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση, ειδικά ανθρώπων της «πρώτης γραμμής» στα θέματα φιλοζωίας.

Ο Πρωθυπουργός ένωσε τη φωνή του με τους ανθρώπους του καταφυγίου όσον αφορά τις υιοθεσίες, προτρέποντας τους πολίτες να υποδεχτούν με στοργή αδέσποτα ζώα ως μέλη της οικογένειάς τους: «Οι φίλοι δεν αγοράζονται. Ανοίξτε την αγκαλιά σας και σώστε ένα αδέσποτο», είπε, και εξέφρασε επίσης τη στήριξή του για την οργανωμένη υιοθεσία από ανάδοχους στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News