406
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο σεισμόπληκτο Πλωμάρι | ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/INTIMENEWS

Μητσοτάκης: «Να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ όσοι έχασαν τα σπίτια τους στη Λέσβο»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 12:11
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο σεισμόπληκτο Πλωμάρι
|ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/INTIMENEWS

Μητσοτάκης: «Να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ όσοι έχασαν τα σπίτια τους στη Λέσβο»

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 12:11

Στο νησί της Λέσβου, που συγκλονίστηκε από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος θα ταλαιπωρήσει τους κατοίκους για πολύ καιρό, βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της Τετάρτης.

Από εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του «θα σκύψει με μεγάλη προσοχή πάνω σε αυτό το ζήτημα» και ζήτησε από τις τοπικές και κυβερνητικές Αρχές να λάβουν μία σειρά από μέτρα. Ανάμεσα σε άλλα, ζήτησε να απαλλαγούν από την υποχρέωση του ΕΝΦΙΑ, τουλάχιστον για δύο χρόνια, όσοι έχασαν τα σπίτια τους…

_DIM7099
Ο πρόεδρος της ΝΔ, παρατηρεί τις καταστροφές παλιού κτιρίου στο Πλωμάρι (ND)

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα δύο χωριά που επλήγησαν περισσότερο από τον Εγκέλαδο, τη Βρίσα και το Πλωμάρι. Συνεχάρη όλες τις δυνάμεις που συνέβαλαν και ακόμη συμβάλλουν στην ανακούφιση των σεισμοπλήκτων και επεσήμανε την ανάγκη διαρκούς στήριξης του κράτους, πέρα από το «επικοινωνιακό κρεσέντο» που συνοδεύει πάντα μία αντίστοιχη μεγάλη φυσική καταστροφή.

Στο χωριό Βρίσα, επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, την Εκκλησία και το σχολείο, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιο Λέκκα και συνομίλησε με μηχανικούς του κλιμακίου του υπουργείου Μεταφορών, που είχαν μεταβεί στο νησί για την καταγραφή των ζημιών.

223392
Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με κατοίκους των χωριών της Λέσβου (ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/INTIMENEWS)

«Επισκέπτομαι, σήμερα, τη Μυτιλήνη, το χωριό της Βρίσας, όπου, δυστυχώς, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω την τεράστια καταστροφή, την οποία έχει υποστεί αυτός ο πολύ όμορφος παραδοσιακός οικισμός. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε.

Ζήτησε να καταγραφούν, με μεγάλη ταχύτητα, όλες οι ζημιές και να κάνουν το καθήκον τους η οργανωμένη Πολιτεία και η Περιφέρεια απέναντι στους ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τις περιουσίες τους. Συγκεκριμένα ζήτησε να εκδοθούν τάχιστα οι Υπουργικές Αποφάσεις που θα καλύψουν οικονομικά όσους επλήγησαν και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να υπάρξει επιδότηση ενοικίου και οι άνθρωποι να βρουν μια προσωρινή στέγη.

«Και, βέβαια, το πιο δύσκολο έργο: Να δρομολογηθεί σταδιακά -και αφού έχουν προχωρήσει όλες οι επιστημονικές μελέτες- η δύσκολη και επίπονη διαδικασία ανακατασκευής αυτού του πολύ όμορφου χωριού», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

223385
Με φόντο ένα κατεστραμμένο κτίριο, στο Πλωμάρι

Τόνισε ότι «θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να παρακολουθούμε τις διαδικασίες σε βάθος χρόνου».

Μεταβαίνοντας το πρωί στο νησί είχε συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος επίσης ταξίδευε για τη Λέσβο.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...