205
Ζημιές σε κατοικίες στο Πλωμάρι | Intimenews/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Λέκκας: «Δεν πρέπει να μας ανησυχεί η μετασεισμική ακολουθία»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 10:47
Ζημιές σε κατοικίες στο Πλωμάρι
|Intimenews/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Λέκκας: «Δεν πρέπει να μας ανησυχεί η μετασεισμική ακολουθία»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2017, 10:47

Για μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται ακόμη και μετασεισμοί της τάξης των 5,5 βαθμών, προειδοποιεί ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Μετά τη δόνηση των 6,1 βαθμών τη Δευτέρα, παρατηρείται μια «πλούσια σεισμική διαδικασία η οποία εκδηλώνεται κατά μήκος της συγκεκριμένης περιοχής όπου έχουμε πρωτεύον ρήγμα», είπε ο κ. Λέκκας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τη σεισμικότητα στη μείζονα περιοχή ο κ. Λέκκας εκτιμά πως οι «σεισμοί θα συνεχιστούν» και ότι αυτό «είναι πολύ καλό ώστε να εκτονωθεί σταδιακά η κατάσταση που υπάρχει κατά μήκος του τεκτονικού ρήγματος».

Υπογραμμίζει ότι «θα έχουμε μια πλούσια σεισμική ακολουθία στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται και σεισμοί της τάξης των 5.5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, άρα δεν θα πρέπει να μας ανησυχήσει αυτή η εξέλιξη αφού όσο πιο μεγάλους μετασεισμούς έχουμε τόσο πιο γρήγορα θα εκτονωθεί η κατάσταση».

Πρόσθεσε ακόμη ότι στόχος στο άμεσο διάστημα είναι η αποτύπωση «των επιπτώσεων της σεισμικής δραστηριότητας στις υποδομές και ο σχεδιασμός της ανάκαμψης της περιοχής».

Όπως λέει πρέπει να διερευνηθεί γιατί οι ζημιές είναι εντοπισμένες στη Βρισά ενώ, στη γύρω περιοχή είναι διάσπαρτες χωρίς κάποια κανονικότητα ή συστηματικότητα, πράγμα που δείχνει κάποιες «ιδιαίτερες συνθήκες είτε στο υπέδαφος είτε στη διάχυση της ενέργειας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...