165
Η δήμαρχος της Τιχουάνα ζει πλέον μαζί με το 28ο Τάγμα Πεζικού για τον φόβο των narcos | Facebook

Μεξικό: Η δήμαρχος κατέφυγε στον στρατώνα…

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2023, 20:06
Η δήμαρχος της Τιχουάνα ζει πλέον μαζί με το 28ο Τάγμα Πεζικού για τον φόβο των narcos
|Facebook

Μεξικό: Η δήμαρχος κατέφυγε στον στρατώνα…

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2023, 20:06

Η Μονσεράτ Καμπαγιέρο είναι δήμαρχος στη συνοριακή μεξικανική πόλη Τιχουάνα, όμως εδώ και λίγες ημέρες έχει εγκατασταθεί μαζί με την οικογένειά της στους στρατώνες του 28ου Τάγματος Πεζικού.

Οπως είπε η ίδια, αυτή επιλογή της συνδέεται με τους φόβους της ότι οι οικείοι της θα πέσουν κάποια στιγμή θύματα επίθεσης. Ηδη έχουν εκδηλωθεί έμμεσες απειλές εναντίον της, αλλά και μία επίθεση εις βάρος ενός από τους σωματοφύλακές της.

Ολα αυτά η Καμπαγιέρο τα θεώρησε προειδοποιητικά σημάδια. Αλλοι, πάλι, λένε ότι είναι υπερβολική η απόφασή της, αφού δεν υπάρχουν απτά γεγονότα που να δείχνουν ότι τα καρτέλ την έχουν στοχοποιήσει.

Η Corriere della Sera σημείωσε ότι από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο έχουν καταγραφεί 900 ανθρωποκτονίες στην Τιχουάνα, ακριβώς όπως και πέρυσι στο ίδιο χρονικό διάστημα. Συνολικά τα θύματα του πολέμου των καρτέλ των ναρκωτικών στην περιοχή ανέρχονται σε 2.700.

Η Τιχουάνα, δίπλα στα αμερικανικά σύνορα, αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου στις ΗΠΑ, όχι όμως μόνο για ανθρώπους και νόμιμα εμπορεύματα: είναι, επίσης, κόμβος διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και λαθραίων αγαθών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...