339
Στη Νέα Μάκρη επιχειρούν από εδάφους και αέρος ισχυρές δυνάμεις | Intime

Πυρκαγιά στα Καλύβια, εκκενώθηκαν οικισμός και οικοτροφείο – Μέτωπο και στη Νέα Μάκρη

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 14:25
Στη Νέα Μάκρη επιχειρούν από εδάφους και αέρος ισχυρές δυνάμεις
|Intime

Πυρκαγιά στα Καλύβια, εκκενώθηκαν οικισμός και οικοτροφείο – Μέτωπο και στη Νέα Μάκρη

Protagon Team Protagon Team 9 Σεπτεμβρίου 2020, 14:25

Δύο μεγάλα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ανατολική Αττική, ένα στην περιοχή της Νέας Μάκρης και ένα νοτιότερα, στα Καλύβια.

Στα Καλύβια, εκκενώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο οικισμός Φέριζα και οικοτροφείο, λόγω της πυρκαγιάς. Περί τα 30 παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για καμένες κατοικίες στην περιοχή, όμως υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Στα Καλύβια επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στην περιοχή έχουν γίνει από την αστυνομία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πυρκαγιάς.

Ο δήμαρχος Σαρωνικού με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ζήτησε να εκκενωθεί άμεσα η περιοχή. Οπως είπε, οι κάτοικοι ενημερώνονται με μεγάφωνα να φύγουν από τα σπίτια τους, καθώς η φωτιά κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Το μόνο καλό, πρόσθεσε ο δήμαρχος, είναι ότι η έκταση είναι χορτολιβαδική και όχι δασική.

Geplaatst door Petros Filippou op Woensdag 9 september 2020

 

Στη Νέα Μάκρη, η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση, χωρίς να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούσαν το μεσημέρι της Τετάρτης 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, δύο αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς, η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Για άμεση κινητοποίηση των Αρχών, αλλά και πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω των ανέμων έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.

«Το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις χερσαίες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Ομως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος».

Οπως εξήγησε, προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, «καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...