203
|

«Μας κάνεις όλους υπερήφανους»: Ο Νίκος Γκάλης υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 18:12

«Μας κάνεις όλους υπερήφανους»: Ο Νίκος Γκάλης υποκλίθηκε στο μεγαλείο του Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 18:12

Οταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβλεπε το φως αυτού του κόσμου στην Αθήνα, ο Νίκος Γκάλης είχε ουσιαστικά εγκαταλείψει το μπάσκετ –Δεκέμβριο του 1994 γεννήθηκε ο Γιάννης, Οκτώβριο του 1994 ο Γκάλης έπαιζε για τελευταία φορά. Αλλά αν βάλεις στη σειρά τα συγχαρητήρια που δέχτηκε ο νέος πρωταθλητής του NBA από τους μεγάλους του αθλήματος –από τον Σακίλ Ο Νιλ ως τον Μάτζικ Τζόνσον και από τον Λεμπρόν Τζέιμς ως τον Στεφ Κάρι– η υπόκλιση του Νίκου Γκάλη ξεχωρίζει.

Είναι τα λόγια του ανθρώπου που έκανε το μπάσκετ στην Ελλάδα αυτό που είναι, που πάνω στους ώμους του πάτησε ο Γιάννης για να κάνει τα πρώτα του βήματα. Είναι τα λόγια ενός ανθρώπου που έκανε το αντίστροφο ταξίδι: Ο Γκάλης έφυγε από τις ΗΠΑ για να συμβάλει στο Βig Βang του μπάσκετ στην Ελλάδα, ο Γιάννης έφυγε από την Ελλάδα για να κάνει τη δική του μπασκετική επανάσταση στις ΗΠΑ.

Ο Νικ, στα 67 του και Hall of Famer, έγραψε στο Facebook ένα συγχαρητήριο μήνυμα για τον Giannis.

«Γιάννη, είσαι αληθινός μαχητής που κατέκτησες με το σπαθί σου την κορυφή του κόσμου. Για εμένα αυτήν τη στιγμή είσαι ο καλύτερος παίκτης στον πλανήτη. Μας κάνεις όλους υπερήφανους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News