764
Ο Πολ Μέσκαλ, υποψήφιος καλύτερος ηθοποιός με το «Aftersun», με τη μητέρα του Ντιάρμπλα στην τελετή των Οσκαρ 2023 | Reuters / Mario Anzuoni

«Μαμά, μόλις κέρδισα ένα Οσκαρ!»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2023, 12:34
Ο Πολ Μέσκαλ, υποψήφιος καλύτερος ηθοποιός με το «Aftersun», με τη μητέρα του Ντιάρμπλα στην τελετή των Οσκαρ 2023
|Reuters / Mario Anzuoni

«Μαμά, μόλις κέρδισα ένα Οσκαρ!»

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2023, 12:34

Τα φετινά Οσκαρ είχαν έναν ξεκάθαρα μητρικό τόνο καθώς πολλοί σταρ είτε απέτισαν φόρο τιμής στις μαμάδες τους είτε τις έφεραν μαζί τους στην τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Κινηματογράφου, γράφει ο Guardian.

Κατ’ αρχάς, οι Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ, σκηνοθέτες της ταινίας «Τα πάντα όλα», η οποία κυριάρχησε στη βραδιά κερδίζοντας επτά βραβεία, αφιέρωσαν το βραβείο τους σε «όλες τις μαμάδες του κόσμου».

Η ταινία των γνωστών συλλογικά ως Ντάνιελς επικεντρώνεται σε μια μητέρα, την οποία υποδύεται η Μισέλ Γιο, που παλεύει να τα βγάλει πέρα με μια επιχείρηση πλυντηρίων και τον γάμο της, αλλά και τη σεξουαλικότητα της κόρης της.

Η Μισέλ Γιο και η Τζέιμι Λι Κέρτις κέρδισαν τα Οσκαρ Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα (Reuters /Mike Blake)

Ο Κε Χούι Κουάν, ο οποίος κέρδισε νωρίς το βράδυ το βραβείο καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ίδια ταινία, είπε κλαίγοντας: «Η μαμά μου είναι 84 ετών και είναι στο σπίτι και παρακολουθεί. Μαμά, μόλις κέρδισα ένα Οσκαρ».

Η Μισέλ Γιο, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στην ίδια ταινία, είπε επίσης ότι η μητέρα της είναι 84 ετών και παρακολουθούσε την τελετή από το σπίτι της στη Μαλαισία. Ευχαρίστησε την ίδια και «όλες τις μαμάδες του κόσμου γιατί είναι πραγματικά υπερηρωίδες και χωρίς αυτές καμία από εμάς δεν θα ήταν εδώ απόψε».

Πολλοί από τους νικητές δήλωσαν ότι τα ταλέντα τους καλλιεργήθηκαν από τις οικογένειές τους, πολλές από τις οποίες ήταν μετανάστες στην Αμερική. Ο Ντάνιελ Σάινερτ είπε ότι η οικογένειά του ενθάρρυνε τη δημιουργικότητά του ακόμα και όταν γύριζε ενοχλητικές ταινίες τρόμου, «ή όταν ντυνόταν drag queen, κάτι που δεν αποτελεί απειλή για κανέναν», μια αναφορά στο γεγονός ότι σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες απαγορεύουν τις παραστάσεις με drag queens.

Η ενδυματολόγος Ρουθ Κάρτερ επιδεικνύει ενθουσιασμένη το δεύτερο Οσκαρ της (Reuters /Mario Anzuoni)

Η ενδυματολόγος Ρουθ Κάρτερ, η πρώτη μαύρη γυναίκα με δύο Oσκαρ, πλέον, όταν κέρδισε το βραβείο Ενδυματολογίας με την ταινία «Black Panther: Wakanda Forever», απέτισε επίσης φόρο τιμής στη μητέρα της, Μέιμπελ, η οποία είχε πεθάνει την προηγούμενη εβδομάδα.

«Την περασμένη εβδομάδα η Μέιμπελ Κάρτερ έγινε πρόγονος. Αυτή η ταινία με προετοίμασε γι’ αυτή τη στιγμή», είπε η Ρουθ Κάρτερ, επικαλούμενη τον αείμνηστο Τσάντγουικ Μπόουζμαν, πρωταγωνιστή της ταινίας «Black Panther», που της είχε χαρίσει το πρώτο της Οσκαρ το 2019: «Παρακαλώ να προσέχεις τη μαμά», είπε.

Ο Φόλκερ Μπέρτελμαν, που έκανε την έκπληξη κερδίζοντας το Οσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για το «Ουδέν Νεώτερον Από το Δυτικό Μέτωπο», ευχαρίστησε επίσης τη μαμά του.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο Καλύτερης Μουσικής ο Φόλκερ Μπέρτελμαν ευχαρίστησε τη μαμά του (Reuters / Carlos Barria)

Ο Πολ Μέσκαλ, υποψήφιος καλύτερος ηθοποιός με το «Aftersun», συνοδευόταν στην τελετή των Οσκαρ από τη μητέρα του, Ντιάρμπλα, όπως και στην τελετή των Bafta: «Είχε αυτή την ημερομηνία στο ημερολόγιό της εδώ και χρόνια. Είχε πολλή αυτοπεποίθηση, πιθανώς μεγαλύτερη από εμένα, ότι αυτό θα συνέβαινε κάποτε», δήλωσε στο ABC news για τη μητέρα του, η οποία πρόκειται να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία για καρκίνο.

Ο ηθοποιός Τζόναθαν Μέιτζορς έφτασε στο κόκκινο χαλί –το οποίο παρεμπιπτόντως φέτος είχε χρώμα σαμπανί–, όπως έκανε και σε προηγούμενες τελετές βραβείων κρατώντας ένα κύπελλο, για το οποίο είπε στην εκπομπή Today, ότι είναι μια αναφορά στην ανατροφή του: «Η μαμά μου είναι πάστορας και ήταν πάντα πολύ ξεκάθαρη για την ασφάλεια. Ελεγε, “Οχι αλκοόλ, όχι ναρκωτικά, όχι σεξ”, κάθε φορά που έφευγα από το σπίτι».

Ο Κόλιν Φάρελ με τον 13χρονο γιο του Χένρι Ταντέους στην τελετή των Οσκαρ 2023 (Reuters/Carlos Barria)

«Αυτό συνέβαινε σε όλη μου τη ζωή», πρόσθεσε. «Αλλά το ποτό ήταν ένα θέμα, και πάντα έλεγε: “Λοιπόν, μωρό μου, πρόσεχε το φλιτζάνι σου. Πρόσεχε το ποτήρι σου”. Και το είχα υπόψη».

Η έμφαση στις μητέρες συνοδεύτηκε και με Οσκαρ στα οποία επικράτησαν γυναίκες μεγαλύτερες σε ηλικία: η Τζέιμι Λι Κέρτις, για παράδειγμα, που κέρδισε το Οσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία «Τα Πάντα Ολα», είναι 64 ετών. Μερικές από τις υποψήφιες ταινίες, εξάλλου, ασχολήθηκαν με περίπλοκες οικογενειακές σχέσεις, όπως η νικήτρια στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, αλλά και το «Aftersun», για έναν άγαμο πατέρα και την κόρη του.

Οι πατεράδες είχαν επίσης την τιμητική τους χάρη στον Κόλιν Φάρελ, ο οποίος έφερε μαζί του στην τελετή τον 13χρονο γιο του Χένρι Ταντέους. Ωστόσο, ο σταρ των «Πνευμάτων του Ινισέριν» έφυγε με άδεια χέρια αφού το Οσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Μπρένταν Φρέιζερ για την ερμηνεία του στη «Φάλαινα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...