387
Σοκαρισμένοι φοιτητές προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη. Κάποιοι είχαν επιζήσει του μακελειού στο Λας Βέγκας πέρυσι | Facebook/Los Angeles Times

Μακελειό σε φοιτητικό πάρτι στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 15:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/11/2018
Σοκαρισμένοι φοιτητές προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη. Κάποιοι είχαν επιζήσει του μακελειού στο Λας Βέγκας πέρυσι
|Facebook/Los Angeles Times

Μακελειό σε φοιτητικό πάρτι στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2018, 15:01
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/11/2018

H Aμερική συνεχίζει να πνίγεται στο αίμα – στο αίμα των δικών της ανθρώπων. Αλλοτε είναι μια επίθεση σε ένα σχολείο, σε ένα γυμνάσιο στη Σάντα Φε, στο Πάρκλαντ της Φλόριντα ή όπου αλλού – ή και σε δημοτικό, αν θυμηθούμε τη σφαγή στο Σάντι Χουκ του Κονέκτικατ. Αλλοτε είναι ένας στερημένος που πυροβολεί τους θαμώνες σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο. Μια άλλη φορά ένας παράφρονας θα πάρει ένα πολυβόλο και θα θερίσει κόσμο σε εκκλησία στο Τέξας. Επειτα ένας άλλος θα ανοίξει πυρ σε συναυλία στο Λας Βέγκας. Και έπειτα ένας κάποιος άλλος θα πάρει το όπλο του και θα σκορπίσει το θάνατο σε ένα πάρτι φοιτητών – τα θύματα του ακήρυκτου πολέμου της οπλοκατοχής πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, μήνα με τον μήνα. Τελευταίο κρούσμα, αυτό στην ακόμα καλοκαιρινή Καλιφόρνια.

Ο πρώτος απολογισμός εφιαλτικός και τον ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Βεντούρ Τζεφ Ντιν: Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένοπλο που άνοιξε πυρ στο εσωτερικό ενός μπαρ στο Θάουζαντ Οουκς στη νότια Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια φοιτητικής βραδιάς.

Δράστης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας είναι ο Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, 28χρονος πρώην πεζοναύτης. Ο μακελάρης, όπως έγινε γνωστό έπειτα από έρευνα της αστυνομίας, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και η διάγνωση έγινε τον Απρίλιο έπειτα από ένα συμβάν που διαδραματίστηκε στο σπίτι του.

Ο άνδρας μπήκε στο μπαρ-εστιατόριο «Borderline» λίγο μετά τις 23.00 (τοπική ώρα), πέταξε καπνογόνα και άνοιξε πυρ με ένα ημιαυτόματο όπλο. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, που δημοσίευσαν και τις πρώτες φωτογραφίες των σοκαρισμένων θαμώνων, υπάρχουν μαρτυρίες ότι ορισμένοι από τους φοιτητές στο μπαρ είχαν ζήσει και επιζήσει από το μακελειό στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν όλη τους τη ζωή χωρίς να ζήσουν κάτι τέτοιο. Και υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν ζήσει δύο φορές ήδη» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στους LA Times.

Σύμφωνα με τον σερίφη, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι που βρίσκονταν στο μπαρ και ο βοηθός του, ο λοχίας Ρον Χίλους, ο οποίος έφθασε επί τόπου και προσπάθησε να αφοπλίσει τον δράστη. «Πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα του για να την ενημερώσει ότι πάει εκεί. Πέθανε σαν ήρωας» είπε.

Ο μακελάρης επίσης σκοτώθηκε πρόσθεσε ο σερίφης Ντιν, διευκρινίζοντας ότι δεν τον υπολογίζει ανάμεσα στα θύματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...