209
Ο Αλέχο Βιδάλ-Κουάδρας σε συνάντηση του International Committee in Search of Justice (ISJ), του λόμπι του στις Βρυξέλλες, το 2017 | Siavosh Hosseini/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

Μαδρίτη: Πυροβόλησαν τον ακροδεξιό πολιτικό Αλέχο Βιντάλ-Κουάντρας στο πρόσωπο

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 18:59
Ο Αλέχο Βιδάλ-Κουάδρας σε συνάντηση του International Committee in Search of Justice (ISJ), του λόμπι του στις Βρυξέλλες, το 2017
|Siavosh Hosseini/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

Μαδρίτη: Πυροβόλησαν τον ακροδεξιό πολιτικό Αλέχο Βιντάλ-Κουάντρας στο πρόσωπο

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 18:59

Ο πρώην επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (PP) της Ισπανίας στην περιφέρεια της Καταλονίας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Αλέχο Βιδάλ-Κουάδρας πυροβολήθηκε στην εύπορη συνοικία Σαλαμάνκα της κεντρικής Μαδρίτης γύρω στη 1.30 μ.μ. (τοπική ώρα) την Πέμπτη και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ισπανική αστυνομία δήλωσε ότι αναζητεί δυο άνδρες που επέβαιναν σε μια μαύρη μοτοσικλέτα Yamaha. Ο ένας από αυτούς, που φορούσε κράνος, σταμάτησε και κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα για να πυροβολήσει τον Βιδάλ-Κουάδρας. Μετά το συμβάν, οι δυο άνδρες διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα.

Ο 78χρονος Βιδάλ-Κουάδρας, ήταν ο επικεφαλής του κεντροδεξιού PP στην Καταλονία, εκ των ιδρυτών του ισπανικού ακροδεξιού κόμματος Vox, ενώ διετέλεσε ευρωβουλευτής (1999-2014) και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον Αλέχο Βιδάλ-Κουάδρας. Ολη μου η στοργή αυτή τη στιγμή για τον ίδιο και την οικογένειά του» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, ζήτησε να διεξαχθεί ενδελεχής αστυνομική έρευνα.

Ο ηγέτης του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ, είπε πως εξ όσων αντιλαμβάνεται ο Βιδάλ-Κουάδρας νοσηλεύεται «εκτός κινδύνου». Πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εικασίες για τον λόγο της επίθεσης.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή όπου σημειώθηκε το περιστατικό. Μέχρι το απόγευμα δεν είχαν γίνει συλλήψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...