227
H Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα | Twitter

Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα: Εσφαλμένη η απόφαση απαλλαγής του Βαξεβάνη

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 18:57
H Λίνα Νικολοπούλου-Στουρνάρα | Twitter

Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα: Εσφαλμένη η απόφαση απαλλαγής του Βαξεβάνη

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 18:57

«Η απαλλαγή παρά την μη απόδειξη της αληθείας αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία» αναφέρει η διευθύνουσα σύμβουλος της Mindwork, Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοκητηή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου που αθώωσε τον Κώστα Βαξεβάνη.

Η δίκη αφορούσε δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαΐου 2015, σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το επίμαχο δημοσίευμα, που έγινε η αφορμή για να παρέμβει η Δικαιοσύνη είχε τίτλο «Η μαφία του ΚΕΕΛΠΝΟ – έδιναν χορηγία ακόμη και στον Κοτσώνη του ναρκόπλοιου NOORONE». Στο δημοσίευμα αναφερόταν, μεταξύ άλλων, σχετικά με το εύρος των δραστηριοτήτων του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι «πεδίο δράσης του αποτέλεσε ακόμη και ο καρκίνος μολονότι δεν είναι κολλητικό νόσημα, για να εισπράξει μερικά εκατομμύρια η εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα».

Ολόκληρη η δήλωση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα έχει ως εξής:

«Το δικαστήριο εξέδωσε σήμερα απαλλακτική απόφαση κατά πλειοψηφία για τον κατηγορούμενο Κωνσταντίνο Βαξεβάνη για το αδίκημα της απλής δυσφήμισης για το οποίο πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης (8) οκτώ μηνών, μολονότι ο κατηγορούμενος δεν απέδειξε την αλήθεια των ισχυρισμών του. Η απόφαση είναι προφανώς εσφαλμένη και η πολιτική αγωγή θα ζητήσει να ελεγχθεί αναιρετικά. Το δημοσίευμα είναι και παραμένει εξόχως δυσφημιστικό. Η απαλλαγή παρά την μη απόδειξη της αληθείας αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία και εμβάλλει σε σκέψεις και προβληματισμό σχετικά με την ορθή και αμερόληπτη δικαστική κρίση».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...