231
Ο Κώστας Βαξεβάνης στην Ευελπίδων μετά τη σύλληψή του | ΙΝΤΙΜΕnews

Συνελήφθη ο Βαξεβάνης μετά τη μήνυση Σαμαρά

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 15:47
Ο Κώστας Βαξεβάνης στην Ευελπίδων μετά τη σύλληψή του
|ΙΝΤΙΜΕnews

Συνελήφθη ο Βαξεβάνης μετά τη μήνυση Σαμαρά

Protagon Team Protagon Team 26 Φεβρουαρίου 2018, 15:47

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν από τα πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς εκδικαζόταν υπόθεσή του, μετά από μήνυση που είχε δεχθεί από τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου. Ο Κώστας Βαξεβάνης κρίθηκε αθώος για τη συγκεκριμένη υπόθεση (δείτε κάτω τα σχετικά tweet από τον ίδιο), ωστόσο, κατά την έξοδό του από το δικαστήριο συνελήφθη λόγω της μήνυσης Σαμαρά.

Στη μήνυσή του ο πρώην πρωθυπουργός ζητούσε τη σύλληψή του στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.  Αφορμή είχε αποτελέσει το ακόλουθο  tweet του κ. Βαξεβάνη για τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ:

«Η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του Αντώνη Σαμαρά, αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας. Η διατεταγμένη αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό αποκαλύπτεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο» σημείωναν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η σύλληψη του εκδότη- δημοσιογράφου.

Με αφορμή την παρουσία του στο δικαστήριο για τη μήνυση Νικολοπούλου που τελικά είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί λόγω της μήνυσης Σαμαρά, ο Κώστας Βαξεβάνης επιτέθηκε με δριμύτητα  στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος νωρίτερα  είχε καταγγείλει κυβερνητική παρέμβαση ώστε να μην εφαρμοστεί η σχετική εισαγγελική εντολή (δείτε τα tweet κάτω).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...