373
Συρμός της Tsukuba Express | wikimedia commons

Ιαπωνική συγγνώμη για αναχώρηση τρένου είκοσι… δευτερόλεπτα νωρίτερα

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2017, 17:30
Συρμός της Tsukuba Express
|wikimedia commons

Ιαπωνική συγγνώμη για αναχώρηση τρένου είκοσι… δευτερόλεπτα νωρίτερα

Protagon Team Protagon Team 16 Νοεμβρίου 2017, 17:30

Ο σιδηρόδρομος στην Ιαπωνία -ανάμεσα σε άλλα- θεωρείται από τους πιο αξιόπιστους. Είναι γεγονός ότι πολύ σπάνια τα τρένα αναχωρούν ή καταφθάνουν σε έναν σταθμό σε διαφορετικό χρόνο από εκείνον που έχει προγραμματιστεί και, φυσικά, ανακοινωθεί στο επιβατικό κοινό.

Τώρα, η διοίκηση της εταιρείας σιδηροδρόμων Tsukuba Express αναγκάστηκε να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη από τους επιβάτες για ένα δρομολόγιο Τόκιο-Τσουκούμπα, διάρκειας 45 λεπτών.

«Λυπόμαστε ειλικρινά για την ταλαιπωρία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία, σύμφωνα με το rocketnews24. Για ποιον λόγο;

Ενα τρένο, λοιπόν, αναχώρησε στις 09:44:20, αντί για 9:44:40 που είχε προγραμματιστεί-ανακοινωθεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν το προσωπικό δεν έκανε επαρκή έλεγχο της ώρας αναχώρησης. Στην ίδια ανακοίνωση, η εταιρεία -αφού ζήτησε συγγνώμη- διευκρινίζει ότι ουδείς εκ των πελατών διαμαρτυρήθηκε για το πρόωρο της αναχώρησης.

Λόγω αυτής της επαγγελματικότητας και της συνέπειας, όσοι χρησιμοποιούν τα τρένα στην Ιαπωνία για τις μετακινήσεις τους, έχουν προσαρμόσει και βασίσει τις ζωές τους με το συγκεκριμένο ωράριο. Το σύνολο του επιβατικού κοινού φτάνει στις αποβάθρες δευτερόλεπτα προτού εμφανιστεί ο συρμός που θα τους οδηγήσει στον προορισμό τους. Μάλιστα, έχουν όλοι συγχρονίσει τα ρολόγια τους με την ώρα που δείχνουν και τα αντίστοιχα στους σταθμούς.

Είναι απόλυτα λογικό, λοιπόν, ότι κάποιοι -λίγοι, εννοείται- ακόμα και για αυτά τα είκοσι δευτερόλεπτα, μπορεί να έχασαν το τρένο. Ασχέτως του γεγονότος ότι το επόμενο έρχεται ακριβώς τέσσερα λεπτά μετά, εάν κάποιος πρέπει να αλλάξει πολλά τρένα για να φτάσει κάπου και εάν όλοι οι συρμοί καθυστερήσουν να αφιχθούν ή να αναχωρήσουν από κάποιον σταθμό, τα λεπτά προστίθενται και έτσι μπορεί κάποιος να αργοπορήσει να φτάσει στη δουλειά ή στο σχολείο.

Σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο η αργοπορία, συνολικά, δεκαπέντε λεπτών δεν αποτελεί θέμα συζήτησης – αυτό, μπορούμε να το συζητήσουμε και για τη χώρα μας.

Ούτε και για την Ιαπωνία, βέβαια, είναι κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον υπάλληλο σε χαρακίρι. Αλλά η απολογία της εταιρείας σιδηροδρόμων είναι ενδεικτική του πώς αντιμετωπίζονται στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου οι πελάτες και η ικανοποίησή τους από τις παρεχόμενες προς εκείνους υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο περιστατικό επιβεβαιώνει ότι οι Ιάπωνες έχουν υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος και θέλουν να είναι πάντα αξιόπιστοι, σε ό,τι κι αν κάνουν. Ακόμα και στους σιδηροδρόμους τους, ακόμα και στην άφιξη και αναχώρηση των συρμών τους. Με ακρίβεια δευτερολέπτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...