232
Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρό στο Μπίαριτζ, στη σύνοδο G7 | Francois Mori/Pool via REUTERS

Μπολσονάρο κατά Μπριζίτ και επέμβαση Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 18:35
Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρό στο Μπίαριτζ, στη σύνοδο G7
|Francois Mori/Pool via REUTERS

Μπολσονάρο κατά Μπριζίτ και επέμβαση Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2019, 18:35

«Οσα ο Μπολσονάρο λέει για την εμφάνιση της γυναίκας μου είναι εξαιρετικά αγενή» – αυτό φέρεται να δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όταν έλαβε γνώση των κακοηθειών και των χυδαιοτήτων που αναπαρήχθησαν στα βραζιλιανικά σόσιαλ μίντια και με ευθύνη του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Τι συνέβη;

Κάποιος οπαδός του Μπολσονάρο ανήρτησε φωτογραφία της 66χρονης Μπριζίτ συγκρίνοντάς τη με φωτογραφία της γυναίκας του Μπολσονάρο, η οποία έχει περίπου τα μισά χρόνια της (η Βραζιλιάνα είναι 37 ετών).

Ο χλευασμός της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας συνοδεύτηκε από το «πολιτικό» σχόλιο: «Τώρα καταλαβαίνετε γιατί ο Μακρόν διώκει τον Μπολσονάρο;»

Ο (δημοκρατικός) κόσμος μπορεί να μην κατάλαβε, αλλά το κερασάκι στην τούρτα με τις βραζιλιάνικες καβαλίνες έβαλε ο ίδιος ο Μπολσονάρο ή κάποιος από το περιβάλλον του (η προεδρία ρωτήθηκε, αλλά ποιεί την νήσσαν): από τον επίσημο λογαριασμό της προεδρίας της Βραζιλίας η παραπάνω χυδαία ανάρτηση σχολιάστηκε ως εξής: «Μην ταπεινώνετε τον άνδρα, χα χα χα»…

Οταν ρωτήθηκε σχετικά, ο γάλλος πρόεδρος περιορίστηκε να καυτηριάσει την όλη ιστορία λέγοντας ότι πρόκειται για τρομερή αγένεια, για κάτι πραγματικά θλιβερό. Ηδη και αναφορικά με το θέμα των πυρκαγιών που κατακαίουν τον Αμαζόνιο, πρόβλημα το οποίο συζητήθηκε στο Μπίαριτζ, ο Μακρόν έχει τοποθετηθεί καυστικότατα: «Η Βραζιλία αξίζει έναν πρόεδρο κατάλληλο για αυτή τη δουλειά».

Τις προηγούμενες ημέρες, αμέσως μετά τα πρώτα σχόλια του Μακρόν για αδράνεια όσον αφορά τη φωτιά στον Αμαζόνιο, ο Μπολσονάρο είχε πει για τον Μακρόν ότι «έχει αποικιοκρατική νοοτροπία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...