330
Οι τέσσερις αξιωματικοί από αριστερά: Κρίστελ Ο'Κάνιας, Κίμπερλι Τζόουνς, Κάθριν Γουίναλντουμ, ΛαΝτόνα Σίμπσον | YouTube

Ακόμα μία γυναικεία πρωτιά στο αμερικανικό Ναυτικό!

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2021, 16:45
Οι τέσσερις αξιωματικοί από αριστερά: Κρίστελ Ο'Κάνιας, Κίμπερλι Τζόουνς, Κάθριν Γουίναλντουμ, ΛαΝτόνα Σίμπσον
|YouTube

Ακόμα μία γυναικεία πρωτιά στο αμερικανικό Ναυτικό!

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2021, 16:45

Τέσσερις αμερικανίδες αξιωματικοί έγραψαν ιστορία αυτή την εβδομάδα, σπάζοντας το άβατο ενός παραδοσιακά λευκού και ανδροκρατούμενου χώρου.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, τέσσερις γυναίκες, τρεις μαύρες και μία λατίνα, τέθηκαν επικεφαλής πολεμικών πλοίων και μάλιστα ταυτόχρονα, όπως ανέφερε το NBC News.

Οι τέσσερις αξιωματικοί, Κίμπερλι Τζόουνς, ΛαΝτόνα Σίμπσον, Κρίστελ Ο’Κάνιας και Κάθριν Γουίναλντουμ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό, τόνισαν ότι τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές προς το καλύτερο για τις γυναίκες που υπηρετούν στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, είναι σημαντικές.

«Παλιά, κοιτούσα γύρω μου και δεν έβλεπα πολλές αξιωματικούς τις οποίες μπορούσα να ρωτήσω κάτι που με αφορούσε ή με προβλημάτιζε ως γυναίκα», είπε η Τζόουνς, που κατετάγη στο πολεμικό ναυτικό πριν 20 χρόνια.

«Ηταν κάποια θέματα για τα οποία δεν αισθανόμουν τόσο άνετα να ρωτήσω έναν άντρα ανώτερό μου. Μπορεί να ήταν εξαιρετικοί ηγέτες, αλλά όταν ήρθε η ώρα για μία ουσιαστική συζήτηση για το πώς να σχεδιάσω την καριέρα μου έχοντας οικογένεια, ως μητέρα, δεν μπορούσα να την κάνω μαζί τους».

Η ίδια πρόσθεσε, ότι πλέον, υπάρχουν γυναίκες όλων των βαθμών σε πολλές ηγετικές θέσεις και είναι πρότυπα για άλλες γυναίκες. «Ελπίζω ότι οι νεότερες θα το εκμεταλλευθούν αυτό και θα θέλουν να το μιμηθούν».

Οι τέσσερις αξιωματικοί στον ναύσταθμο του Νόρφολκ

Και οι τέσσερις γυναίκες έχουν έδρα τον Ναύσταθμο στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια και κατέχουν τον τίτλο «αξιωματικός πυρηνικού πολέμου», κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο να αποκτήσει κάποιος στο αμερικανικό πολεμικό ναυτικό. Σύμφωνα με τον Guardian, όλες έχουν υπηρετήσει για μεγάλα διαστήματα σε πυρηνικά αεροπλανοφόρα και σε πυρηνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην ξηρά.

Η Σίμπσον συμπλήρωσε ότι επίσης δεν είχε πολλά γυναικεία πρότυπα στο ξεκίνημα της καριέρας της. «Το Ναυτικό ήταν πολύ υποστηρικτικό απέναντί μου στο ταξίδι μου και στην επαγγελματική μου εκπαίδευση. Δεν υπήρχαν φωνές που μου έλεγαν ότι δεν μπορούσα να πετύχω τους στόχους μου. Ο μόνος περιορισμός ήταν ότι δεν υπήρχαν γυναίκες στα πληρώματα πολεμικών σκαφών έως το 1994».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...