448
Η περίφημη παράνομη αριστερή στροφή στη Βασ. Σοφίας προς το πάρκινγκ της Βουλής. Παράνομη για όλους πλην πολιτικών... | Shutterstock/CreativeProtagon

Επιτρέπεται η αριστερή στροφή για πολιτικούς!

Η περίφημη παράνομη αριστερή στροφή στη Βασ. Σοφίας προς το πάρκινγκ της Βουλής. Παράνομη για όλους πλην πολιτικών...
|Shutterstock/CreativeProtagon

Επιτρέπεται η αριστερή στροφή για πολιτικούς!

Λογικά ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν θα παραλείψει να μας ενημερώσει για ποιο λόγο ο Μένιος Φουρθιώτης είχε 24ωρη αστυνομική φύλαξη. Όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και το πολυτελές αυτοκίνητό του όταν ήταν σταθμευμένο έξω από τα γραφεία των εταιρειών του επιχειρηματία Βρυώνη με τον οποίο ο παρουσιαστής, εκδότης και φιλόδοξος πολιτευτής διατηρεί στενή επαγγελματική σχέση.

Ναι, βέβαια, ο Φουρθιώτης είχε γίνει στόχος επιθέσεων και όπως ισχυρίστηκε δέχθηκε απειλές. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί και με άλλους, δεν είναι δα και σπάνιο στους κύκλους της νύχτας με τους οποίους συνδέονται ορισμένες από τις δραστηριότητες του Φουρθιώτη. Συνεπώς καλό είναι ο υπουργός να μας δώσει πειστικές εξηγήσεις. Αλλωστε ο ίδιος είναι ιδιαίτερα ομιλητικός επί θεμάτων της αρμοδιότητάς του. Μας ενημέρωσε ότι ανοίγει πάλι ο φάκελος της Marfin. Περιμένουμε, λοιπόν.

Ομως οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η Αστυνομία δεν σταματούν εδώ. Θα θυμάστε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη πριν από λίγο καιρό έξω από τη Βουλή, όταν υπηρεσιακό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Αμέσως μετά το δυστύχημα ανακοινώθηκε ότι λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον. Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι μπαίνει τέλος στις αριστερές στροφές. Έτσι αποφασίστηκε να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης που θα ρυθμίζει τις αριστερές στροφές από την κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας προς τον χώρο της Βουλής. Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε από τους αστυνομικούς οδηγούς του πολιτικού προσωπικού να κινούνται διαφορετικά έτσι ώστε να αποφεύγεται η αριστερή στροφή, δηλαδή μία κίνηση όπως εκείνη που προκάλεσε το δυστύχημα. Όμως τελικά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στα κινητά των αστυνομικών έφτασε υπηρεσιακό σήμα το οποίο τους ενημερώνει ότι το απαγορευτικό της αριστερής στροφής δεν ισχύει όταν στο όχημα επιβαίνει πολιτικό πρόσωπο! Το σήμα που μεταβιβάστηκε στα κινητά των αστυνομικών, αναφέρει κατά λέξη τα εξής: «Ουδείς οδηγός θα εισέρχεται στην είσοδο της Βουλής κατερχόμενος τη Λ. Β. Σοφίας στρίβοντας αριστερά εκτός εάν στο όχημα επιβαίνει η συνοδεύει επίσημο πρόσωπο». Κοινώς αν ο αστυνομικός βρίσκεται μόνος στο αυτοκίνητο, δεν θα μπορεί να επαναλαμβάνει το μοτίβο που οδήγησε στο τροχαίο. Αν όμως μεταφέρει πολιτικό πρόσωπο, μπορεί να στρίβει αριστερά!

Δηλαδή ο αστυνομικός που είναι μόνος στο αυτοκίνητο οφείλει να αποφεύγει την επικίνδυνη αριστερή στροφή και να κάνει κύκλο προκειμένου να μπει νομίμως στη Βουλή. Αν όμως είναι μέσα ο πολιτικός, τότε μπορεί να στρίψει αριστερά. Για ποιο λόγο; Για να μη χάσει ο σημαντικός επιβάτης τον πολύτιμο χρόνο του; Εκτός και αν μας πουν ότι πρόκειται για επιλογή ασφαλείας διότι όπως ξέρουμε όλοι ο γύρος της Πλατείας Συντάγματος είναι επικίνδυνος…

Update: Μετά από επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο της Βουλής διευκρινίστηκε ότι αυτό το σήμα της Αστυνομίας, που εξεδόθη λίγο μετά το δυστύχημα, δεν ισχύει μετά την παρέμβαση του κ. Τασούλα με την οποία έχει απαγορευτεί η αριστερή στροφή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News