209
Ζευγάρι καλοστεκούμενων Κινέζων διαλέγει ένα ντόπιο κρασί από την κάβα | Shutterstock

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ ονειρεύεται να μας κατακτήσει με τα κρασιά του

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2024, 13:15
Ζευγάρι καλοστεκούμενων Κινέζων διαλέγει ένα ντόπιο κρασί από την κάβα
|Shutterstock

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ ονειρεύεται να μας κατακτήσει με τα κρασιά του

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2024, 13:15

To καλό κινεζικό κρασί είναι ο επόμενος στόχος του Σι Τζινπίνγκ, έγραψε ο ανταποκριτής της Corriere della Sera στο Πεκίνο. Και αυτό επειδή η «τρελή» κινεζική παραγωγή κρασιού των τελευταίων χρόνων δεν απέδωσε την αναμενόμενη ποιότητα, άρα είναι αδύνατον να υπάρξουν ανταγωνιστικές εξαγωγές.

Ενώ τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη οι αμπελώνες μειώθηκαν για να βελτιωθεί η ποιότητα, στην Κίνα εξαπολύθηκε βιαστικά το πρότζεκτ φύτευσης αμπελώνων. Το 2015 οι αμπελώνες στην Κίνα κάλυπταν 800.000 εκτάρια, ήταν δηλαδή περισσότεροι από τους γαλλικούς και τους ιταλικούς.

Το νέο σύνθημα του Πεκίνου είναι το ποιοτικό κρασί, αποτέλεσμα της ποιοτικής ανάπτυξης των αμπελώνων. Για να προτιμήσει ο κόσμος τα κινεζικά κρασιά, για να ικανοποιηθεί ο ουρανίσκος της ντόπιας μεσαίας τάξης, καθιερώθηκαν τα βραβεία Wynn Signature Chinese Wine Awards.

Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, στο Μακάο, σε ένα πολυτελές θέρετρο, θα απονεμηθούν οι δέουσες τιμές και αναγνωρίσεις στα καλύτερα κινεζικά κρασιά. Ωστόσο ο ανταποκριτής απένειμε και αυτός τις διακρίσεις του με ένα ιοβόλο φινάλε στο σημείωμά του.

«Στα δέκα χρόνια που πέρασα στην Κίνα είχα την ευκαιρία να γευτώ μερικά μοντέρνα κινεζικά κόκκινα κρασιά. Μεταξύ αυτών και το αρκετά ακριβό κρασί της ετικέτας Great Wall. Κύριο χαρακτηριστικό του: ξυπνάς με ένα κεφάλι καζάνι…» (Σινικό Τείχος είναι αυτό, συνάδελφε, τι περίμενες; Ευχάριστο περίπατο στο ίσωμα της Λομβαρδίας;)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...