281
Η Νίκη Κεραμέως στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Συνδέσεις» | YouTube/ERT

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια – Yπάρχουν άλλες προτεραιότητες

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 12:54
Η Νίκη Κεραμέως στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ1 και στην εκπομπή «Συνδέσεις»
|YouTube/ERT

Κεραμέως: Μετά το Πάσχα τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια – Yπάρχουν άλλες προτεραιότητες

Protagon Team Protagon Team 14 Απριλίου 2021, 12:54

Δεν υπάρχει εισήγηση για το άνοιγμα άλλων βαθμίδων της εκπαίδευσης. Αυτό ξεκαθάρισε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ1, επισημαίνοντας ότι το άνοιγμα των των Δημοτικών και το Γυμνασίων θα γίνει μόλις μας δώσουν το «πράσινο» φως οι ειδικοί και «μας πουν ποια είναι τα προσφορότερα μέτρα για το άνοιγμα».

Η ίδια παρέπεμψε για μετά το Πάσχα την όποια συζήτηση, κάτι που σημαίνει ότι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια της χώρας θα επαναλειτουργήσουν στις 10 Μαΐου.

«Προτεραιότητα έχουν κι άλλες δραστηριότητες που θα ανοίξουν αυτή την εβδομάδα, προσέθεσε χαρακτηριστικά, προσπερνώντας το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει, όπως είπε πρόσφατα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, «τη χειρότερη επίδοση σε ό,τι αφορά τα ανοιχτά σχολεία».

Η υπουργός Παιδείας, η οποία επισκέφθηκε Λύκεια στην Ελευσίνα και τη Μάνδρα, ανέφερε ότι τα παιδιά ήταν πολύ χαρούμενα που επέστρεψαν στις φυσικές τάξεις τους, ενώ υπογράμμισε ότι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρίθηκε θετικά στα self tests. Μάλιστα, όπως είπε, τα παιδιά της ανέφεραν ότι θα κάνουν το δεύτερο self test το βράδυ, ώστε να ενημερώσουν την πλατφόρμα έγκαιρα και την Πέμπτη το πρωί να πάνε κανονικά στο σχολείο.

 

Κατά τα άλλα, η κυρία Κεραμέως υποσχέθηκε προσλήψεις: ανακοίνωσε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνει προκήρυξη για προσλήψεις 10.500 εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης, κάτι που έχει να γίνει εδώ και 12 χρόνια, όπως είπε, για να θυμίσει ότι πέρυσι έγιναν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή.

Επίσης, η κυρία Κεραμέως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «νέο θεσμικό πλαίσιο αναβάθμισης της λειτουργίας των ΑΕΙ», σε ζητήματα εξωστρέφειας στα προγράμματα σπουδών, μεγαλύτερης εσωτερικής κινητικότητας, σύμπραξη πανεπιστήμιων με άλλους φορείς.

Για τα σχολεία ετοιμάζονται νομοθετήματα σχετικά με την αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, τη διεύρυνση αρμοδιοτήτων διευθυντών και εκπαιδευτικών, μεγαλύτερη ελευθερία των σχολείων, εξήγησε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...