351
Στιγμιότυπο από το επίμαχο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, για το οποίο την πλήρωσαν τέσσερις συμβασιούχοι | Facebook/Nikos Hardalias B

«Καθημερινή»: Στενός συνεργάτης του Αρκουμανέα στο γλέντι της Τσικνοπέμπτης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 10:11
Στιγμιότυπο από το επίμαχο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, για το οποίο την πλήρωσαν τέσσερις συμβασιούχοι
|Facebook/Nikos Hardalias B

«Καθημερινή»: Στενός συνεργάτης του Αρκουμανέα στο γλέντι της Τσικνοπέμπτης

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2021, 10:11

Μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης με το περιβόητο γλέντι διαφόρων υπαλλήλων του ΕΟΔΥ στους χώρους του εμβολιαστικού κέντρου της Helexpo στο Μαρούσι, ανήμερα την Τσικοπέμπτη και κατά παράβαση των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, φωτίζει η «Καθημερινή» με δημοσίευμά της την Τετάρτη.

Μάλιστα, οι αποκαλύψεις αγγίζουν και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς εκ των πρωταγωνιστών της εν λόγω μάζωξης φέρεται να ήταν στενός συνεργάτης του, ο οποίος όμως δεν τιμωρήθηκε –ως γνωστόν την πλήρωσαν τρεις συμβασιούχοι οδηγοί και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, παύθηκαν των καθηκόντων τους. Σύμφωνα όμως με την «Καθημερινή», φιλοκυβερνητική εφημερίδα δίχως άλλο, έχασαν τη δουλειά τους χαμηλόβαθμοι ώστε «να βγουν λάδι οι από πάνω», δηλαδή και ο συνεργάτης του προέδρου του ΕΟΔΥ…

Εγραψε συγκεκριμένα ο Σταύρος Γ. Παπαντωνίου στη στήλη «Θεωρείο»:

«Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το γλέντι με μουσική ανήμερα την Τσικνοπέμπτη είναι ο ορισμός αυτού που λέμε “πετάω την μπάλα στην εξέδρα”. Τι λέει; Πως ο χώρος που έγινε το κορονοπάρτι δεν… ανήκει στον ΕΟΔΥ. Ποια είναι η αλήθεια; Εκεί όπου έγινε το πάρτι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μπαλκόνι χώρου υποδοχής, το οποίο πράγματι μπορεί να μην υπάρχει στα συμβόλαια μίσθωσης και άρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, δεν έχει ευθύνη. Αλλά πάμε στο χειρότερο. Στο πάρτι, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα που πηγαινοέρχονταν κυλιόμενα, με τουλάχιστον 15 να είναι σταθερά. Και όμως, από αυτά την πλήρωσαν τρεις οδηγοί και μια νοσηλεύτρια και ο όχι ο υπεύθυνος των ΚΟΜΥ Αττικής, ο οποίος ήταν παρών και μάλιστα είναι στενός συνεργάτης του Αρκουμανέα. Το γεγονός ότι έχασαν τη δουλειά τους ώστε να βγουν λάδι οι από πάνω μπορεί να μην έγινε γνωστό στα ΜΜΕ, αλλά βούιξε ο ΕΟΔΥ. Και η οργή ήταν μεγάλη».

Η υπόθεση του γλεντιού της Τσικνοπέμπτης είχε αποκαλυφθεί όταν αναρτήθηκε στα social media βίντεο που έδειχνε κόσμο να χορεύει στους εξωτερικούς χώρους της Helexpo.

Το επίμαχο βίντεο αρχικά είχε επιχειρηθεί να αποδοθεί στους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αλλά αμέσως ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς το διέψευσε κατηγορηματικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...