539
Eργα των Αλεξάνδρα Χαρίτου και Αχιλλέα Τσιρίδη που θα εκτεθούν στο “UNDER 33-2020” | i-D PROJECTART

Νέες εικαστικές ιστορίες από καλλιτέχνες κάτω των 33 ετών

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 14:12
Eργα των Αλεξάνδρα Χαρίτου και Αχιλλέα Τσιρίδη που θα εκτεθούν στο “UNDER 33-2020”
|i-D PROJECTART

Νέες εικαστικές ιστορίες από καλλιτέχνες κάτω των 33 ετών

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2019, 14:12

Η Αντιγόνη Αμανίτου, εκτός από ηθοποιός και απόφοιτος της Ecole Nationale des Beaux Arts, είναι μία γυναίκα με πάθος για την τέχνη και τα εικαστικά. Επηρεασμένη από τη φιλία της με τον Αλέξανδρο Ιόλα, τις συνεργασίες της με το Γιάννη Τσαρούχη, τον Takis σε fluxus performance, αλλά και από το ζωγράφο Minas, βλέπει την τέχνη με διαφορετική ματιά, διεισδύει βαθιά στην ψυχή του νέου καλλιτέχνη και αναγνωρίζει το πηγαίο ταλέντο.

Η ενέργεια της Αμανίτου και η αύρα του χώρου μετουσιώνονται σε μία ευκαιρία για τη συνάντηση έξι νέων καλλιτεχνών, ηλικίας κάτω των 33 ετών, με το ευρύ κοινό, στo i-D PROJECTART, στην Αθήνα, στο Κολωνάκι.

Με διαφορετική οπτική, δίνει την ελευθερία στους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες να εκφραστούν, αναπαράγοντας μέρος του ατελιέ τους και ενθαρρύνει το κοινό να αναζητήσει νέες εικαστικές ιστορίες από καλλιτέχνες κάτω των 33 στη χρονιά 2020.

Η νέα ομαδική έκθεση με τίτλο UNDER 33-2020εγκαινιάζεται την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 6.30μμ. (Κανάρη 12, 2ος όροφος

Οι έξι νέοι έλληνες καλλιτέχνες, είναι οι: Αλεξάνδρα Καψή, Μιχάλης Κιούσης, Νίκος Κομιώτης, Kevin Mucollari, Αχιλλέας Τσιρίδης,  Αλεξάνδρα Χαρίτου.

Τα βιογραφικά των καλλιτεχνών:

Η Αλεξάνδρα Καψή ( Αθήνα 1992) σπούδασε στο «Τμήμα Εικαστικών Τεχνών» ΑΚΤΟ και στην συνέχεια φωτογραφία και σκηνογραφία. Δείγμα της δουλειάς της ως βοηθός σκηνογράφου/σκηνικά-κουστούμια είναι οι παραστάσεις: Βόυτσεκ, Ο Βυσσινόκηπος, Ο Θεός της σφαγής, Για όνομα, Η τίγρης που προτιμούσε το καλομαγειρεμένο ψητό, στην τηλεοπτική σειρά «Ου φονεύσεις» και στην ταινία «Εκεί μέσα». Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Η Αλεξάνδρα Χαρίτου  (Αθήνα 1994) πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο ελευθέρου σχεδίου, ζωγραφικής και γλυπτικής του Κώστα Αργύρη. Εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών το 2013 όπου σπούδασε Ζωγραφική. Παρακολούθησε επίσης το τμήμα ψηφιδωτού και το τμήμα νωπογραφίας και τεχνικής των φορητών εικόνων. Αποφοίτησε με άριστα το 2019 από το Α’ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Άγγελο Αντωνόπουλο.

Ο Μιχάλης Κιούσης (Αθήνα 1990) σπούδασε ζωγραφική, γλυπτική και σκηνογραφία στην Ανώτατη Σχολή καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές Γ.Ψυχοπαίδη, Α. Αντωνόπουλο Και Μ. Μανουσάκη. Σπούδασε με υποτροφία στη σχολή Belas Artes στη Λισαβόνα και έχει την πρακτική άσκηση ως βοηθός καθηγητή στην σχολή École Supérieure de Beaux Arts du Port στο νησί του Ρέϋνιόν. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ομαδικές και ατομικές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Νίκος Κομιώτης γεννήθηκε στον Πύργο το 1990. Το 2013 εισήχθηκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Σπούδασε ζωγραφική με τον Κώστα Τσώλη και τον Μιχάλη Μανουσάκη.

Ο Κέβιν Μουτσολάρι είναι τελειόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών στο Γ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής. Χρησιμοποιεί ως κύριο μέσο το digital 3d για να δημιουργήσει 3d animations και still images. Στα έργα του χρησιμοποεί τον ρεαλισμό ως εργαλείο για να βυθιστεί ο θεατής στην εικόνα καθώς και συμβολικά στοιχεία.

Ο Αχιλλέας Τσιρίδης (Aθήνα 1993) είναι φοιτητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και οι τομείς που μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί είναι: ζωργαφική, σχέδιο, καλλιγραφία, χαρακτική, γλυπτική, κεραμική και γυψοτεχνία. Θα παρουσιάσει abstract έργα μικτής τεχνικής των τελευταίων πέντε χρόνων.

Info

Εγκαίνια έκθεσης: 17 Δεκεμβρίου 2019, 18.30
Διάρκεια έκθεσης: έως τις 20  Ιανουαρίου 2020
Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 -19.00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-21.00

i-D ProjectArt, Κανάρη 12, Κολωνάκι, 10674, τηλ. +30 2103221801.

www.idconceptstores.com/project-art